Blog

HomeNovostiObveze subjekata u poslovanju s hranom

Obveze subjekata u poslovanju s hranom

Obratite pažnju na vodič u članku s obzirom da je s danom 13.12.2016. godine istekao rok od dvije godine za prilagodbu te je na snagu stupila  EU uredba 1169/2011  s kojom navođenje nutritivne deklaracije i alergena postaje obvezno za svu hranu . Ova uredba se odnosi na poslovanja s hranom i pićem ( restorani, hoteli, barovi, pekare, slastičare, trgovine malo…)

S obzirom na konstantne inspekcije, predlažem Vam da dobro proučite vodič u prilogu ( u kojem su Vam jasno navedeni primjeri ali i Vaše obveze koje morate ispuniti sukladno uredbi ). Naravno, ukoliko to već niste učinili.

U prilogu Vam se također nalazi i brošura s održanih seminara proteklih godina na tu temu koji Vam mogu pomoći.

Daljnje informacije također možete pronaći na sljedećim linkovima  http://www.mps.hr/default.aspx?id=5851  ,  http://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/labelling_legislation_qanda_application_reg1169-2011_hr.pdf

 

Prethodni/sljedeći

OSTAVI KOMENTAR

Skip to content