Iskrene čestitke na velikom priznanju Hrvatske obrtničke komore Kseniji Plavec Fiket, dobitnici Plakete Zlatne ruke s pisanim priznanjem

Obilježavanje Dana Hrvatske obrtničke komore i ove je godine bio povod prisjećanju na 1. srpnja 1994. godine. Važan je to datum u kojem je održana Obnoviteljska skupština HOK-a, institucije čiji je glavni cilj zastupati interese obrtništva i obrtnika.

U okviru svečane Akademije 1. srpnja 2021. godine za osobite rezultate u poslovanju i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva, statuom Zlatne ruke s poveljom, nagrađena je:

KSENIJA PLAVEC FIKET, vlasnica obrta za fotografske usluge 'PLAVEC & FIKET'

Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem dodijelili su joj Darko Horvat ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Žarko Tušek.

Ksenija Plavec Fiket vlastiti fotografski obrt osnovala je 1. kolovoza 2001. godine odnosno nastavila je obrt svoga oca Viktora, koji je s krajem srpnja 2001. godine otišao u mirovinu, pa je tako obrt gospođe Ksenije Plavec Fiket u stvari obiteljski obrt treće generacije s obzirom da je i njezin otac nastavio obrt svoga oca. Naime, foto-studio Plavec osnovao je godine 1946. djed gospođe Ksenije i fotografsku djelatnost obavljao je u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama.

Dobro poznavanje problematike poslovanja nezaobilazno ju vodi angažmanu u obrtničkom komorskom sustavu pa  tako u ovom trenutku obnaša funkcije:

  • predsjednica Ceha uslužnih obrta Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i predsjednica istoimenog ceha u Obrtničkoj komori Varaždinske županije;
  • predsjednica Odbora za strukovno obrazovanje u Obrtničkoj komori Varaždinske županije;
  • članica Skupštine Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i članica Skupštine Obrtničke komore Varaždinske županije;
  • članica Upravnog odbora Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i
  • potpredsjednica Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Kroz cijeli svoj radni vijek gospođa Ksenija radi na promociji svoga grada kroz privatne fotografije sugrađana i stranih gostiju. Posebice je aktivna u humanitarnom radu, a humanitarno djeluje kroz klubove: Lions, Rotary, Austrijska zajednica, Business caffe.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”