Plaketu grada Varaždina za 40 godina kontinuiranog uspješnog poslovanja te promicanje obrtništva grada Varaždina primila je Srebrenka Golubić, vlasnica obrta za pedikuru

Rođena 1952 god. u Varaždinu, kao treća generacija Varaždinaca u obrtničkoj obitelji.

Od prvih dana djetinjstva odgajana sa sviješću, koliko je rad važan u životu čovjeka. Roditelji su u sve troje djece, svakodnevno usađivali osjećaj skromnosti, poštenja i odgovornosti.

U očev posao, (jedan od prvih, najpoznatijih i cijenjenih taksista u gradu i okolici – Taxi - Ivan Brlek) bili su uključeni svi ukućani i tako gledajući njega i pomažući mu, naučila se boriti i cijeniti svaku "mušteriju".

Kroz tatin posao upoznala je puno ljudi, ali i svakodnevne probleme i potrebe građanstva.

Već tada do nekih 15 godina, shvatila je da ljudi "u godinama" tj. u starosti, imaju daleko veće potrebe za različitim uslugama pomoći, od mlađe generacije.

Pošto su u njihovu kuću često dolazile starije susjede s potrebom da im njena mama odreže nokte i kurje oči, ( ona je naime, bila krojačica i " imala je dobre škare"), vrlo je rano shvatila da naš grad potrebuje dobrog pedikera.

Poslije gimnazije, odlučila se za prekvalifikaciju. S ponosom napominje, da je kao pediker, indirektan produkt čuvene škole Helmuta Rucka iz Pforzheima, koja u Njemačkoj djeluje preko stotinu godina. Nakon prakse u Karlovcu (kod muževljeve sestrične), te ispitne prakse u Zagrebu i nakon polaganja stručnog ispita u srednjoj školi u Zagrebu, seminara i radionica u Fusspflege Schule Helmut Ruck, Pforzheim, krenula je u potragu za poslovnim prostorom.

Budući da tada nitko nije imao sluha za tu vrstu djelatnosti, te da poslovni prostor u gradu nije bilo lako dobiti,  sa suprugom je odlučila preurediti svoju staru roditeljsku kuću i u njoj odvojiti i prenamijeniti prostor za pedikerski salon. Uz financijsku potporu suprugovih roditelja, svoje majke i potporu braće, to se izrealiziralo 1980. godine.

Pa tako i danas u tom istom prostoru, radi i odrađuje svoj staž već punih 41. godinu.

Konfucije je davno rekao: „Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni dana u životu“.  Ne trebamo Vam niti naglasiti koliko je taj Konfucije bio u pravu kada bi pitali gospođu Golubić. Ona jako voli svoj posao!

Voli ljude kojima svakodnevno pruža usluge pedikiranja, ali i prijateljske potpore.

Bavi se samo medicinskom pedikurom, za što građani Varaždina i okolice iskazuju veliku potrebu.

U doba kada je učila za pedikera, postojala je samo jedna grana pedikure, za razliku od današnje gdje se nudi i estetska pedikura. Njena je uža specijalnost liječenje i preusmjeravanje noktiju koji urastaju u meso. Za svoj rad je nebrojeno puta pohvaljivana i preporučivana od poznatih liječnika opće prakse i priznatih kirurga bolnice u Varaždinu.

Tijekom svih ovih godina rada obrta,  u salonu se educiralo desetak mladih osoba, od kojih nekoliko njih ima svoje salone diljem Hrvatske i svijeta.

Budući da njene usluge koristi veliki broj starijih osoba, njen se život u slobodno vrijeme poprilično aktivirao u njihovim životima. Vrlo često obilazi potrebite, sakuplja potrepštine i namirnice za siromašne i obilazi nemoćne, pomažući im, slušajući ih ili im jednostavno, donosi samo radost u život svojim dolaskom.

To je postalo naprosto neodvojivo od njenog posla, što je posebno raduje i ispunjava. Zahvalna je  svima koji su je u proteklim godina podržali u poslu.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”