Podsjetnik- Informacija i poziv obrtnicima da se uključe u besplatnu Radionicu o primjeni alata OIRA za procjenu rizika vezano uz provođenje zaštite na radu, 24. listopada 2022. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskoj obrtničkoj komori

Ovim putem Vas podsjećamo na održavanje besplatne Radionica o primjeni alata OIRA za procjenu rizika s ciljem edukacije obrtnika/poduzetnika te smanjenja troškova vezano uz provođenje zaštite na radu koja će se održati u Hrvatskoj obrtničkoj komora, Ilica 49, Zagreb, u ponedjeljak  24. listopada 2022. godine s početkom u 10 sati.

 Radi se o radionici iniciranoj od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH, a kako Ministarstvo alate razvija kroz EU financiranje, na pozivnici i ostalim materijalima su istaknute oznake vidljivosti provođenja projekta pa iste moraju biti vidljive i kod objave i informiranja zainteresiranih obrtnika i poduzetnika.

U sklopu ESF projekta „Razvoj sustava e-učenja, upravljanja i praćenja zaštite na radu“ izrađeno je 30 OiRA alata za procjenu rizika, koji će olakšati primjenu propisa u području zdravlja i sigurnosti na radu obrtnicima te mikro i malim poslodavcima u određenim djelatnostima.

OiRA zajednici potiče razmjenu alata za procjenu rizika, te razmjenu znanja i dobrih praksi u području sigurnosti i zdravlja na radu, a ovim projektom Uprava za rad i zaštitu na radu ministarstva nadležnog za rad pridonijela je sa 13 izrađenih novih alata, i to za sljedeća zanimanja: keramičar-oblagač, vodoinstalater, autolimar, vozač taksija, kućni majstor – domar, prodavač na benzinskoj crpki, kontrolor na parkiralištu, cvjećar, radnik u rasadniku bilja, pediker, optičar, vulkanizer i autolakirer.

Istodobno, iz OiRA zajednice Uprava za rad i zaštitu na radu je preuzela i prilagodila hrvatskim propisima 17 alata za procjenu riziku, i to za sljedeća zanimanja: administrativni radnik, trgovac, radnik u cestovnom transportu tereta, mesar, ličilac-soboslikar, šumski radnik-rukovatelj pilom, radnik na uređenju i održavanju krajolika, radnik u cateringu, kuhar, konobar, dostavljač paketa, radnik na poslovima čišćenja, radnik u kemijskoj čistionici i praonici, pekar, zaštitar, skladišni radnik i instruktor vožnje u auto-školi.

Na radionici će se pokazati kako izraditi dokument procjene rizika pomoću OiRA alata -  interaktivnih online alati za izradu procjene rizika za pojedine djelatnosti odnosno zanimanja.

U prilogu se nalaze informacije vezane uz samu radionicu i OIRA alate izrade procjene rizika kao i prijavne materijale i GDPR informacije za zainteresirane sudionike za planiranu radionicu koja će se u Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se vrše putem prijavnog obrasca iz priloga putem popunjavanja i slanja istog na e-mail kontakt u HOK-u: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zainteresirani obrtnici/poduzetnici bi se za radionicu trebali prijaviti što prije, a najkasnije do termina 20.10.2022. godine, jer je ograničen broj mjesta na radionici, a na radionicu bi trebali ponijeti vlastiti laptop/tablet.

Ukoliko ga ne možete donijeti sami, u prijavnom obrascu možete zaokružiti opciju da ne donosite svoj laptop/tablet pa će predavači iz Ministarstva za radionicu pripremiti za Vas laptop/tablet.

 

PRIJAVNICA

Informacije o obradi podataka Radionica OIRA MRMS listopad 2022

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”