Održan Festival kose - Advent u kosi na kojem je obrtnica Mateja Ljubek vlasnica frizerskog salona ROYAL M BOUTIQUE iz Nove Vesi Petrijanečke osvojila prestižnu nagradu "Kristalni cvijet" u kategoriji avangarda

20.11.2022. organizirani je 4. po redu Festival kose - Advent u kosi –Izbor najljepše adventske frizure Hrvatske uz prestižne nagrade Kristalni cvijet i Zlatne tiara maslina.


Festival kose otvoren je s malom revijom ukrajinskih etno frizura koje je organizirala Ukrajinska zajednica grada Zagreba uz stručno objašnjenje predsjednice Marije Maleško i Marusija Jurista čuvarica Ukrajinskih tradicija u Zagrebu uz prisustvo brojnih frizera iz Ukrajine te posebne gošće supruge veleposlanika Ukrajine Nine Kyrylych koja je pozdravila sve prisutne natjecatelje, obrtnike, đake iz Hrvatske te goste. Zahvalila se hrvatskim frizerima na podršci i zaželjela uspješno natjecanje uz čestitku sretan Božić svima uz puno zdravlja.

Poseban gost iz Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj bio je Ruslan Jegorov treći tajnik u Veleposlanstvu sa suprugom i djecom. Bio je prisutan i predstavnik Ukrajinske nacionalne manjine grada Zagreba Viktor Filima.
Posebna gošća iz Veleposlanstva Irske u Hrvatskoj bila je supruga veleposlanika Shevchenko Iryna.
Bilo je puno gledaoca iz različitih gradova u Hrvatskoj, a dr.Anka Kvesić Jurišić vlasnica poliklinike Mediclarus stigla je iz Sesveta.

U osam kategorija natjecali su se frizeri i đaci iz srednjih strukovnih škola, Zagreba, Gornji Stupnik, Sveta Klara, Karlovac, Jastrebarsko, Ivanić Grad, Nova Gradiška, Velika Gorica, Petrijanec, Brezje Dravsko - Cestica, Pula, Trnovec, Sračinec, Slavonski Brod, Oroslavje, Bjelovar.

Svi frizeri natjecatelji i đaci pokazali su veliko znanje i maštu u izradi frizura sa zakazanim kategorijama, a to su svečana, avangardna, etno i muška frizura, make up, oslikavanje lica, nail art i dizajnerska haljina.


Stručan žiri u sastavu: Dragutin Sastić - Zagreb, Višnja Loparić - Lobor - predsjednica žirija, Mateja Jokić - Zagreb, Sanela Škorput - Zagreb, Martina Kulfa - Zlatar, Silvana Slugić - Bjelovar, Jelica Potoćki - Zagreb, Lucija Brezovac - Zagreb dodijelio je sljedeće nagrade obrtnicima.

Kristalni cvijet za dizajnersku haljinu dobila je Ana Falica na modelu Adventska grofica iz Jaske, frizerski salon Magic iz Jastrebarskog.
Kristalni cvijet za make up dobila je Ivana Siničić Keser, salon IK Beauty Nova Gradiška koja je radila make up na modelu Božićna pahulja kojeg je u kategoriji avangardna frizura izradila Marina Brkanac iz Nove Gradiške, frizerski salon Retrika.
Kristalni cvijet u kategoriji nail art osvojila je Ana Marija Kufrin iz Jastrebarskog, kozmetički salon Ana iz Klinča Sela koja je radila na modelu Adventska grofica iz Jaske.

Kristalni cvijet u kategoriji svečana frizura osvojili su:
Mihaela Kralj iz frizerskog salona Metka, Brezje Dravsko - Cestica, model pod nazivom Zvjezdani sjaj adventa.
Kristijana Pižir Gavrić vlasnica frizerskog salona Kriss Beauty iz Ivanić Grada, model pod nazivom Čarolija.
Lea Šmic iz frizerskog salona Karmen iz Trnovca, model pod nazivom Zvjezdani Sjaj Adventa.

Kristalni cvijet u kategoriji muška frizura dobila je Sanela Moscarda, frizerski salon Sany iz Pule, model pod nazivom Adventska maslina na kosi koja dolazi iz Pule.

Kristalni cvijet u kategoriji avangarda dobili su:
Matea Mesić - frizerski salon Si Jolie iz Velike Gorice, model pod nazivom Ledena čarolija.
Mateja Ljubek - frizerski salon Royal M boutique, Nova Ves Petrijanečka - model pod nazivom Božica nade.
Metka Premužić - frizerski salon Metka - Brezje Dravsko Cestica, model pod nazivom Božićna balerina.
Kristalni cvijet u kategoriji oslikavanje lica dobila je Sunita Hodak - frizerski salon Onyx, model Zagrebački pušlek na adventu.
Kristalni cvijet u kategoriji etno frizura dobila je Sanela Moscarda - Sany iz Pule, model Galižanska čarolija.
Glavna nagrada Zlatna tiara maslina dodijeljena je Tini Lukačić, vlasnica frizerskog salona Stil iz Karlovca, model pod nazivom Golden magic.


Stručan žiri dodijelio je Kristalni cvijet đacima:
Kristalni cvijet u kategoriji muška frizura, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod, Dora Farkaš, model pod nazivom Mašta radi svašta, mentor Sanela Kocijan.
Kristalni cvijet u kategoriji nail art dodijeljen je Andrei Karalić, mentor Josipa Rosnaki iz Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod.
Kristalni cvijet u kategoriji make up dodijeljen je Martini Nadarević, mentor Slavica Pavičić iz Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod, a radila je na model Astrum pileus.
Kristalni cvijet u kategoriji etno frizure dodijeljen je Magdaleni Brežjak, Srednja strukovna škola Oroslavje, mentor Divna Maričić.

Kristalni cvijet u kategoriji avangarda dodijeljen je:
Melani Bilkić na modelu pod nazivom Ledena kraljica, đak iz frizerskog salona Axicia Sveta Klara.
Tea Maglić na modelu pod nazivom Šarlota, Srednja strukovna škola Karlovac.
Emma Lebec na modelu pod nazivom Ledena kraljica iz frizerskog salona Adi - Bjelovar.

Kristalni cvijet u kategoriji svečana frizura dodijeljen je Sari Kunce, model Lotos, mentor Nevenka Filipović, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod.
Kristalni cvijet u kategoriji dizajnerska haljina dobila je Lorena Marić na modelu Lotos, mentor Ivanka Lovrić, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod.

U kategoriji učenika etno frizura, Kristalni je cvijet osvojila Anja Križmarić učenica drugog razreda koja svoj zanat uči u  Frizerskom studiu Lidija iz  Sračinca.


Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin financijski je podržalo nastup obrtnice Mateje Ljubek iz Nove Vesi Petrijanečke.

Čestitke svima a najviše učenicima i obrtnicama s našeg područja!

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”