Natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprečavanje štete od divljači

Otvoren Natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprečavanje štete od divljači, a kojeg je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede.


Natječaj je otvoren do 15.10.2023. ili do raspodjele sredstava.
Vrijednost sredstava po prijavi: 6.636,14 € (50.000,00 HRK)
Sufinanciranje: do 90% prihvatljivih troškova

Predmet natječaja je sufinanciranje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža/pletiva) za sprječavanje štete od divljači.
Cilj natječaja je sprečavanje šteta od divljači na području Republike Hrvatske kako bi se smanjili ekonomski gubici u poljoprivredi prouzročeni od divljači.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • pravna i fizička osoba (obrtnik) koji ima valjani ugovor o pravu lova – lovoovlaštenik
  • fizička i pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačka organizacija


Uvjeti prihvatljivosti:

  • ispunjene obveze prema davatelju prava lova
  • uredno ispunjene obveze iz prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz državnog proračuna i drugih javnih izvora
  • sudjelovanje prijavitelja u ukupnom iznosu vrijednosti s najmanje 10% sredstava
  • Navedeni uvjeti primjenjuju se kumulativno.


Prihvatljivi troškovi:

  • kupljena i postavljena nova zaštitna sredstva i to:
    • električna ograda (pastir) s pripadajućom opremom za kompletno zaštitno sredstvo (uređaj, izvor napajanja, žica ili sajla, izolator, kleme, spajalice za žicu, uzemljenje)
  • žičana ograda – pletivo i/ili mreža
  • troškovi nastali u razdoblju od 1. siječnja 2022. godine do zatvaranje ovoga Natječaja
  • troškovi moraju nastati kod prijavitelja.


Broj prijava po prijavitelju
Prijavitelj poljoprivrednik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave, a prijavitelj lovoovlaštenik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu.
U slučaju podnošenja više prijava istog prijavitelja za različita lovišta, prijavitelj mora za svaku pojedinu prijavu priložiti sve dokumente navedeno u točki 6. podtočki 2. Natječaja.

INFORMACIJE:
Za sve informacije uz pripremu i podnošenje prijave na Natječaj, prijavitelj se može obratiti na adresu e- pošte: //Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=http://Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.&;source=gmail&ust=1678528516960000&usg=AOvVaw3ef4R6nUCT0Vk5ulHgsNvw">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više na:
https://poljoprivreda.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji/1198
https://poljoprivreda.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/pristup_info/javni%20pozivi/JNsteta_od_divljaci_2022_2023/Natjecaj_steta_divljac_.pdf

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”