Prijevoznici koji voze preko Njemačke obveznici su isplate minimalne plaće od 8,5 EUR-a

prijevoznici koji voze preko njemacke obveznici su isplate minimalne place od 8 5 eur a largeOd 1. siječnja 2015. godine, obrtnici koji obavljaju prijevozničku djelatnost na teritoriju SR Njemačke obveznici su isplate minimalne plaće od 8,5 EUR-a.

Hrvatski cestovni prijevoznici koji između ostalog rade i u Njemačkoj, od 1. siječnja obvezni su svoje radnike prijaviti njemačkoj Saveznoj upravi za financije - Bundesfinanzdirektion West u Kölnu - te naznačiti početak i očekivano trajanje posla na njemačkom teritoriju. To obuhvaća tranzit, kabotažu (prijevoz između mjesta unutar jedne države) i prekogranični promet s polaskom ili odredištem u Njemačkoj.

Prije no što počnu prijevozničku aktivnost u Njemačkoj strani prijevoznički obrti i tvrtke Saveznoj upravi za financije - Bundesfinanzdirektion West u Kölnu trebaju dostaviti sljedeće informacije:

-          Prezime, ime i datum rođenja zaposlenika
-          Početak i očekivano trajanje posla na njemačkom teritoriju
-          Adresu na kojoj se čuvaju dokumenti
-          Pismo kojim se potvrđuje da će, prema zahtjevu, poslodavac osigurati dokaz da je vozaču isplaćena minimalna plaća (prva registracija).

Obavijest se treba poslati u pisanom obliku na njemačkom jeziku. Ona može uključivati sve poslovanje za vremensko razdoblje do 6 mjeseci. Izmjene i modifikacije planiranih transportnih planova ne moraju se slati njemačkoj carini nakon što im je poslana prva obavijest.

Poslodavac mora bilježiti početak, završetak i trajanje radnih sati odrađenih na teritoriju Njemačke najkasnije 7 (sedam) dana nakon što je izvršen transport. Taj dokument (evidencija) mora se čuvati najmanje 2 (dvije) godine na njemačkom ili stranom teritoriju. Ukoliko se dokument čuva izvan Njemačke, treba dodati potvrdu kojom se garantira da će traženi dokumenti biti na raspolaganju njemačkoj carini kako bi se olakšala provjera.

Strani profesionalni vozači (prijevozničke tvrtke i obrti) bez prebivališta u Njemačkoj moraju imenovati predstavnika ili agenta koji ima svoje prebivalište u Njemačkoj. Ta osoba će biti odgovorna prema njemačkoj vladi u slučaju nepoštivanja minimalne plaće.

Dodatne informacije i potrebni obrasci (desno na linku na web stranici njemačke carine) od dana, 19. prosinca 2014. dostupni su na www.zoll.de

http://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Arbeit/Meldungen-bei-Entsendung/meldungen-bei-entsendung_node.html

Uputa:

Potrebno je ispuniti formular 033037 (mobil) (formulari se nalaze s na web stranici, s desne strane). U formularu ispuniti osobne podatke, a za međunarodni prijevoz tereta u prozoru s padajućim izbornikom (plava strelica) odabrati:

Speditions-, Transport- und damit verbundenes Logistikgewerbe

 Ispunjeni obrazac isprintati i prilikom transporta u Njemačku jednu kopiju držati u vozilu. Drugu kopiju poslati na faks: 0221 27252-1211

Kontakt u Carini:

Nancy Schaarschuch
Informations- und Wissensmanagement Zoll
Central information unit
Carusufer 3-5
01099 Dresden
Tel.: 0351/44834-530
Fax: 0351/44834-590
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
(Upit je moguće posati na engleskom jeziku!)
Internet: www.zoll.de

Hauptzollamt Köln
Stolberger Straße 200 50933 Köln
Postfach 45 05 20 50880 Köln
Telefon:  0221 27252-0
Fax:  0221 27252-1211
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu:
Botschaft der Republik Kroatien
Ahornstr. 4
10787 Berlin
T: 0049 30 21915514
     0049 30 23628955
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://de.mvep.hr

 

 

 

 

 

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”