Uručene diplome novim obrtničkim majstorima

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače održana je svečanost podjele diploma majstorima, koji su prošli tečaj obuke te položili ispit kod Obrtničke komore Varaždin. Ukupno 25 polaznika steklo je uvjerenje o položenom majstorskom ispitu, temeljem kojih će svoje novo stečeno majstorsko zvanje moći upisati u radne knjižice.

Diplome su novim majstorima uručili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić. Obraćajući se okupljenima zamjenik župana je naglasio važnost  cjeloživotnog učenja.

 

„Majstori u svojoj struci stječu veliko znanje, a time im se otvaraju i nove mogućnosti. Županija to potiče i kroz besplatni prijevoz srednjoškolaca i razne programe. Nadamo se da će i u idućem razdoblju još više mladih obrtnika i budućih majstora biti zainteresirano za polaganje majstorskih ispita i za daljnju edukaciju“, rekao je Košić dodavši da se kroz obrtništvo i malo poduzetništvo mogu otvoriti i nova radna mjesta, ali i zadržati postojeća te pritom naglasio kako Varaždinska županija prati trendove mladih, odnosno zanimanja za pojedine djelatnosti.

Milak je prilikom podjele istaknuo kako je ovo najviši stupanj obrazovanja u obrtništvu te je pohvalio županijsku vlast na njenom trajnom ulaganju u obrazovanje.

Važno je podsjetiti kako je u 2014. godini u Obrtničkoj komori Varaždinske županije ispit je položilo 25 majstora, a održana su dva ispitna roka majstorskih ispita. U proljetnom ispit je položilo devet, dok je u jesenskom ispitnom roku ispit položilo šesnaest kandidata. Tako je majstorsku diplomu dobilo deset frizera, dva kuhara, dva autoelektričara te po jedan automehaničar, autoserviser, pekar, stolar, krojač ženske odjeće, natkonobar, zidar, plinoinstalater te vodoinstalater-instalater grijanja i klimatizacije.

Varazdinske-vijesti

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”