Tematska tribina za poslodavce i obrtnike

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom organizira tribinu za poslodavce - obrtnike na kojoj će Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić dr.med., prezentirati mogućnost korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja sa posebnim naglaskom na program Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Kroz tribinu se želi potaknuti poslodavce iz realnog sektora za bolje korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja u budućem zapošljavanju. Posebno se želi potaknuti poslodavce da mladim osobama pruže mogućnost stjecanja radnog iskustva kroz stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa koje poslodavce u financijskom smislu ne košta ništa ali daje društvenu vrijednost obrtu, te osigurava da kroz ovaj instrument razvija vlastite buduće kadrove.

 

Nositelji tribine su Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatska obrtnička komora.

Sadržaj tribine:

·         Prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja, s naglaskom na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i mogućnosti zapošljavanja nakon SOR-a;

·         Ponuda radne snage, naglasak na mladima;

·         Izvori financiranja

·         Rasprava, pitanja i odgovori

Tribina će se održati 30.9.2015. godine u 11 sati u prostorima Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, Varaždin, Ivana Kukuljevića 13/II.

Pozivaju se svi zainteresirani poslodavci - obrtnici da prisustvuju tribini.

Radi ograničenog broja sudionika na tribinu se potrebno prijaviti putem sljedećih e-mailova: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem slijedećih telefona: 042 401516 (Jasenka Hutinski), 042 401506 (Blaženka Pajtlar) najkasnije do 24.9.2015. godine.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”