HOK i HEP Opskrba potpisali Sporazum o suradnji - povoljnija električna energija za obrtnike

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s HEP Opskrbom, koji su 12. studenoga potpisali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i direktorica HEP Opskrbe mr. sc. Tina Jakaša, osigurava se pravna podloga za povoljnije uvjete opskrbe električnom energijom za članove Hrvatske obrtničke komore na području cijele Hrvatske.

HEP-Opskrba će u sljedećem razdoblju sa svakom Područnom obrtničkom komorom sklopiti zasebne sporazume kojima će se utvrditi međusobna prava i obveze, odnosno definirati uvjeti ugovora o opskrbi električnom energijom za obrtnike s njihovog područja.  Na temelju generalnog sporazuma s HOK-om, HEP Opskrba će sklapati pojedinačne ugovore s POK-ovima, odnosno obrtnicima.

 „Namjera Hrvatske obrtničke komore je kroz projekt Zajednička nabava - HOK ZNA, omogućiti našim članovima kvalitetnije i povoljnije poslovanje te osigurati poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem raznih benefita i pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, s kojima Hrvatska obrtnička komora ima ugovore.“, istaknuo je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec. Ujedno je dodao kako je obrtnicima u poslovanju bitno smanjiti ulazne troškove, a Sporazum s HEP Opskrbom nudi tu mogućnost te oni na taj način postaju konkurentniji na tržištu.

Direktorica mr.sc. Tina Jakaša, dipl.ing tom je prigodom izjavila: „Iznimno sam zadovoljna što je HEP Opskrba produbila partnerstvo s Hrvatskom obrtničkom komorom i što nam se pružila prilika poduprijeti poslovanje obrtnika u cijeloj Hrvatskoj. Nakon uspješne suradnje s Obrtničkom komorom Zagreb, na temelju koje smo obrtnicima s područja Zagreba i Zagrebačke županije ponudili povoljniju cijenu električne energije, drago mi je što ćemo ovaj program proširiti na područje cijele Hrvatske. Veseli me što će HEP Opskrba i na ovaj način dati svoj doprinos poslovanju obrtnika i olakšati im poslovanje.“

Hrvatska obrtnička komora okuplja gotovo 77.000 obrta koji čine respektabilan udio u gospodarstvu Republike Hrvatske pa je  povećanje konkurentnosti članova, kroz uštede koje će ostvariti, mjerljiv doprinos u ukupnim gospodarskim aktivnostima. HEP Opskrba vodeći je opskrbljivač na tržištu električne energije u Republici Hrvatskoj s više od 68.000 kupaca kategorije poduzetništvo i kućanstvo, kojima svakodnevno pruža pouzdanu i sigurnu opskrbu energijom.

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

On – line predaja zahtjeva moguća od 23.03.2020.g. Predaja zahtjeva (COVID – 19)

OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”