Seminar Novosti u 2020.godini

U utorak, 18. veljače Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organiziralo je još jedan u nizu seminara kojim obrtnici proširuju svoje znanje i dobivaju potrebne informacije u cilju poboljšanja vlastitog poslovanja. Seminar je bio iz područja knjigovodstva i računovodstva, vezano na promjene doprinosa i druge zakonske izmjene, a sve kako bi obrtnici pravilno ispunili porezne prijave za 2019.godinu. Predavač je bila Monika Petrovečki.

Opširnije...

Obveze obrtnika koji do sada nisu ispunili potrebne mjere tehničke zaštite

Podsjećamo vas da su prema Zakonu o zaštiti novčarskih institucija NN 56/2015, čl. 5., stavak 1., pod novčarske institucije koje su obveznici primjene ovog Zakona uvrštene zlatarnice, srebrnarnice, filigranske radnje, poslovnice za otkup plemenitih kovina i dragocjenosti te pravne osobe i obrti za preradu plemenitih metala.

Opširnije...

Zakon o privatnoj zaštiti

Ovim se Zakonom uređuju uvjeti i način obavljanja djelatnosti i poslova zaštite osoba i imovine koju ne osigurava država i iznad opsega koji osigurava država te uvjeti, način i nadzor rada osoba koje obavljaju djelatnost i poslove privatne zaštite. Privatna zaštita je sigurnosna gospodarska djelatnost koja se provodi radi postizanja prihvatljive razine privatne i javne sigurnosti građana i njihove imovine te održavanja reda i mira u ugovornom opsegu.

Opširnije...

Akademija za obrtnike 2020.

S obzirom da smo poslovanjem i obavezama već dobrano zakoračili u 2020. godinu, nastavlja se i naša edukacija u okviru Akademije za obrtnike. Donosimo vam pregled ugovorenih predavanja u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Varaždin pa bi nas jako veselilo da se na njih odazovete i tako nadogradite svoje znanje.

Opširnije...

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”