Hrvatska turistička kartica - mjera za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu

Odlukama o uvođenju Mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj, Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma uveli su Hrvatsku turističku karticu kao gospodarsku mjeru za poticanje domaćih turističkih kretanja i potrošnje u hrvatskom ugostiteljstvu i turizmu.

U mjeru su uključene i poslovne banke, koje su se javile na Javni poziv Ministarstva turizma, a prva koja je spremna za izdavanje kartica od početka srpnja je Hrvatska poštanska banka, dok će se ostale priključiti u skladu sa svojim mogućnostima i poslovnim odlukama. Klikom na web stranicu https://www.hrvatskaturistickakartica.hr/, svi zainteresirani obrtnici odnosno Pružatelji ugostiteljskih i turističkih usluga, mogu besplatno oglašavati i dodatne popuste, osigurati bolju vidljivost i promidžbu objekta i/ili usluga i na taj način sudjelovati u poticanju domaćeg turizma.

Hrvatska turistička kartica platni je instrument kojim se potiče potrošnja u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj, a kojom se omogućuje i zaposlenicima pristupačniji odmor kroz povećanje primitaka po osnovi rada i isplatu naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika. Ta je naknada predviđena u  iznosu do 2.500,00 kuna godišnje, kao neoporeziv primitak na koji se ne plaća porez na dohodak. Plaćanja Hrvatskom turističkom karticom mogu se obavljati putem POS aparata za slijedeće usluge i to prema slijedećim skupinama djelatnosti iz Nacionalne klasifikacije djelatnosti:
- 55 Smještaj
- 56 Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića
- 77.34 Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava
- 79.1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora) na području Republike Hrvatske

Još jednom se obraćamo Pružateljima navedenih ugostiteljskih i turističkih usluga da odobre popuste građanima RH za plaćanje Hrvatskom turističkom karticom kako bi ona postala preferirani način plaćanja turističkih i ugostiteljskih usluga u RH. Više informacija o Hrvatskoj turističkoj kartici možete pronaći na Internet stranicama Ministarstva turizma https://mint.gov.hr/, dok je za dodatne upite otvorena i e-mail adresa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”