HZJZ je objavio Uputu o obvezi nošenja maski za lice i medicinskih maski

Ponavljamo, sukladno odlukama Stožera o nužnoj mjeri korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašenja epidemije COVID-19, maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti:

- zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima ako su posjete dopuštene,

- svi zaposlenici i korisnici javnog prometa,

- zaposlenici i kupci u trgovačkoj djelatnosti za vrijeme boravka u prodavaonicama,

- zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji sudjeluju u posluživanju i pripremi hrane i pića ili dolaze u kontakt s gostima,

- zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama i stranke koje dolaze u društva, ustanove i institucije,

- zaposlenici u uslužnim djelatnostima u kojima se dolazi u bliski kontakt s klijentima.

Napominjemo, ova uputa o obvezi nošenja odnosi se na sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za gore navedene djelatnosti koje su do sada objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a gdje je nošenje maski navedeno kao preporuka, a ne obveza. Uputa vrijedi sve do objave novih preporuka i uputa HZJZ-a.

Tekst Upute možete preuzeti na dnu ovog članka.
Datoteke za preuzimanje:
Uputa-o-obvezi-nošenja-maski-za-lice-i-medicinskih-maski.pdf

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”