Prijavite se na konferenciju Obrtničkog učilišta "Od pametnih kuća do pametnih zajednica"

Obrtničko učilište vas poziva na online konferenciju OD PAMETNIH KUĆA DO PAMETNIH ZAJEDNICA koja će se održati 20. studenog s početkom u 10:00 sati.

Automatizacija i pametne tehnologije potiču inovacije u građevinskom i elektrotehničkom sektoru, ali i u svim drugim društvenim, kulturnim i ekonomskim kontekstima. Kuće, sela i gradovi koriste nove pametne tehnologije kako bi poboljšali kvalitetu života svojih korisnika i građana.

Konferencija pruža priliku za okupljanje različitih stručnjaka koji će govoriti o europskim politikama, primjerima uvođenja pametne tehnologije i pripremi radne snage.

Govornici i teme su:

  • Dimitrios ATHANASIOU (Europska Komisija, Glavna uprava Energetika) predstavit će Europski Zeleni plan s naglaskom na „val obnove“ i njegov utjecaj na građevinski sektor
  • Michal POSTRANECKY (Synocity, Češka) govorit će o projektu Pametni Prag i onome što je do sada provedeno u Pragu
  • Anna MORENO (Institut za BIM, Italija) pokazat će nam koji su utjecaji digitalizacije na građevinski sektor
  • Franc BOGOVIČ (zastupnik u Europskom parlamentu, Slovenija) predstavit će inicijativu Pametna sela
  • Hans DAALE (Chain5, Nizozemska) razgovarat će o trendovima u obrazovanju na razini 5 Europskog kvalifikacijskog okvira
  • Branko DVORŠČAK (Školski centar Velenje, Slovenija) predstavit će kako se provodi obrazovni program za automatizaciju zgrada.

Ako ste zainteresirani, prijavite se na sljedećem linku

https://www.google.com/url?q=https://www.eventbrite.it/e/biglietti-from-smart-cities-to-smart-communities-129015353395&source=gmail&ust=1605855736813000&usg=AOvVaw3ER1umZCS2LwJruY_atfZF">https://www.eventbrite.it/e/biglietti-from-smart-cities-to-smart-communities-129015353395

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

On – line predaja zahtjeva moguća od 23.03.2020.g. Predaja zahtjeva (COVID – 19)

OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”