Novo uređenje GP Petišovci (GP Mursko Središće) od 9.2.2021.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturu izvijestila je o izmjenama prometnog uređenja koje stupa na snagu danas, 9. veljače 2021.g.

Do sada je vrijedila zabrana prometa teretnih vozila iznad 7,5 t najveće dopuštene mase na slovenskom dijelu autoceste A5 - gp Petišovci (gp Mursko Središće) s iznimkom teških teretnih vozila koja imaju ishodište ili cilj u Sloveniji te Međimurskoj ili Varaždinskoj županiji. Međutim, od 9. veljače 2021. proširuje se lista županija kojima se dozvoljava korištenje gp Petišovci (gp Mursko Središće) i tog dijela A5, pa nova formulacija glasi:

Na odsjeku od autoceste A5 do gp Petišovci i obrnuto zabranjuje se promet teretnih vozila iznad 7,5 t najveće dozvoljene mase S IZNIMKOM teških teretnih vozila koja imaju ishodište ili cilj (utovar, istovar, sjedište prijevoznika) u Sloveniji ili u jednoj od sljedećih hrvatskih županija:

 • Međimurska županija,
  • Varaždinska županija,
  • Koprivničko-križevačka županija,
  • Bjelovarsko-bilogorska županija,
  • Virovitičko-podravska županija,
  • Požeško-slavonska županija,
  • Brodsko-posavska županija,
  • Osječko-baranjska županija,
 • Vukovarsko-srijemska županija.

Na linku koji se nalazi na dnu ovog maila možete preuzeti službenu obavijest slovenskog Ministarstva infrastrukture o izmjeni na gp Petišovci (gp Mursko Središće), kao i neslužbeni prijevod te obavijesti.

Datoteke za preuzimanje:
petišovci_spremembe 9_2_2021.pdf
Mursko Središće - HR.docx

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”