Aplikacija KB - odredi ključni broj otpada

Zavod za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja izradio je novu aplikaciju, s namjerom da se posjednicima otpada olakša i ubrza postupak kategorizacije otpada i određivanje vrste (ključnog broja) otpada. Kvalitetan postupak kategorizacije važan je za daljnji tijek i gospodarenje otpadom, odnosno odabir optimalnog postupka obrade otpada.
Kategorizaciju otpada dužan je osigurati posjednik otpada, osim za miješani komunalni otpad. Ako posjednik ne može kategorizirati otpad temeljem dostupnih podataka, dužan je osigurati kategorizaciju otpada putem ovlaštenog laboratorija.

„Aplikacija KB* - odredi ključni broj otpada“ izrađena je u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom (članak 12.) i Pravilnikom o katalogu otpada (NN 90/15). Izrada ove aplikacije predviđena je u Planu mjera administrativnog rasterećenja gospodarstvenika. Aplikacija pomaže korisniku odrediti vrstu otpada (ključni broj otpada), te upućuje na prateće informacije, kao što je moguća prisutnost određenih opasnih svojstava otpada. U aplikaciji je otpad moguće pretražiti prema „Opisu otpada“ ili koristeći „Katalog otpada“. Odabirom pojedinih ključnih brojeva otpada moguće je izraditi vlastiti popis (uži izbor). Preporuka je aplikaciju koristiti u Google Chrome ili Firefox pregledniku.

Aplikacija je dostupna na mrežnoj stranici s uputama za postupak kategorizacije: http://www.haop.hr/hr/tematska-podrucja/otpad-registri-oneciscavanja-i-ostali-sektorski-pritisci/gospodarenje-otpadom-12

ili izravno na poveznici:http://roo.azo.hr/katOtpada/

Registar dozvola i potvrda za gospodarenje otpadom:http://regdoz.azo.hr/Reports/DozvoleGospodarenjeOtpadom.aspx

Prijedloge i komentare možete poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”