Obrtnici traže smjenu Ranogajca zbog predloženog ukidanja obrtničkih udruženja

Prijedlog izmjene Zakona o obrtu podigao je prašinu među hrvatskim obrtnicima pa su tako i varaždinski obrtnici donijeli odluku prema kojoj se predsjedniku Obrtničke komore Varaždinske županije Mariju Milaku nalaže da predloži opoziv predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca.

Varaždinski obrtnici takvu su odluku donijeli temeljem rasprave Upravnog odbora županijske Obrtničke komore o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrtu. Milak će opoziv čelnika HOK-a predložiti kao član Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore.

U obrazloženju obrtnici ističu da predsjednik HOK-a svojim pasivnim odnosom prema aktualnom problemu vezano uz predložena zakonska rješenja i ne poduzimanjem potrebnih koraka i mjera za očuvanje jedinstvenog komorskog sustava, sustavno zanemaruje svoj položaj i funkciju.

- Oglušuje se na zahtjeve područnih obrtničkih komora i udruženja, njihove javno izrečene stavove, ne štiti interese ukupnog članstva i povijesno utemeljenu opravdanost njihova postojanja - stoji u Odluci Obrtničke komore Varaždinske županije.

U sklopu predložene reforme obrtničkog sustava, između ostalog, predlaže se ukidanje obrtničkih udruženja, od kojih neka imaju i stoljetnu tradiciju, te centralizacija sustava na županijskom nivou. Obrtnici se tome oštro protive ističući upravo dugogodišnju tradiciju i učinkovitost funkcioniranja postojećih udruženja obrtnika.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”