Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin obilježilo 118-tu godišnjicu organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu.

U petak 29. travnja 2022. godine, Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin obilježilo je 118-tu godišnjicu organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu.

Tim povodom održana je svečana sjednica Udruženja, na kojoj su podijeljena Priznanja članovima za dugogodišnji rad u obrtništvu. Tako je u 2022. godini 32 obrtnika primilo priznanje za 20 godina rada,   12 za 30 godina rada, 6 za 35 godina rada, 4 za 40 godina rada i 1 za 50 godina rada u obrtništvu.

Gospodin Mirko Martinez iz Hrašćice primio je priznanje za 50. godina rada u obrtu za prijevoz. Kako je naglasio u riječima zahvale „biti obrtnik nije nikada bilo jednostavno, svako vrijeme nosi svoje izazove i probleme u kojima treba balansirati i paziti da sačuvaš ono što si do sad stekao i ostaviš nešto generacijama koje dolaze iza nas, svojoj djeci ako imate sreću da žele nastaviti raditi taj posao. Ja sam nekako uspio u svemu tome i na to sam osobito ponosan.“

Da je obrtništvo najžilaviji dio gospodarstva, naglašavali su redom svi gosti govornici na svečanoj sjednici, među kojima su bili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak,  saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Miroslav Marković i potpredsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igora Šoković.

Predsjednik udruženja Boris Kos zahvalio se svima na dolasku, čestitao obrtnicima dobitnicima Priznanja i naglasio kako se obrtnici iz godine u godinu susreće s novim izazovima te iz svake krize izlaze još jači i snažniji te nastoje sačuvati naslijeđenu baštinu i običaje obrtnika. Istaknuo je kako je ponosan na sve aktivnosti Udruženja koje idu isključivo u interesu svih članova, te očuvanju bogate povijesne baštine.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”