Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin ove subote organizira 16. Obrtnički ulični sajam - bogata ponuda varaždinskih obrtnika

Svoje proizvode će na 16. Obrtničkom uličnom sajmu, koji će u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, biti održan u središtu Varaždina ove subote, 16. rujna, predstaviti 25 obrtnika iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije - istaknuto je na konferenciji za novinare koja je u ponedjeljak, 11. rujna, održana u palači Patačić. 

Obrtnici iz triju županija će na Trgu kralja Tomislava, na Franjevačkom trgu te u Pavlinskoj ulici, prezentirati rad svojih vrijednih ruku .

-Obrtnici će na ovom sajmu predstaviti suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buča, kovane proizvode te niz drugih proizvoda - istaknula je na konferenciji za novinare Ksenija Plavec - Fiket, članica Upravnog odbora Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Ovu obrtničku priredbu podržat će i Grad Varaždin, koji i na ovaj način nastoji pomoći varaždinskim obrtnicima u njihovom uspješnom poslovanju.

-Obrtnici su temelj ovoga grada, obrtništvo u našem gradu ima dugu i bogatu tradiciju, stoga Grad Varaždin nastoji na razne načine pružiti podršku svojim obrtinicima, između ostalog i kroz dotacije za njihovo predstavljanje na sajamskim priredbama, kakva je i skorašnji Obrtnički ulični sajam. Pozivam sve posjetitelje ove atraktivne priredbe da posjete obrtnički sajam te da kupnjom izloženih proizvoda podrže naše obrtnike - naglasio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina.

Na konferenciji je o aktualnom stanju u varaždinskom obrtništvu govorio Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

- Broj obrtnika u našoj zemlji blago, ali kontinuirano raste, a takav trend imamo i u Varaždinu te u Varaždinskoj županiji.  Posebice raste broj obrtnika u uslužnim djelatnostima. Ponosni smo da naše Udruženje hrvatskih obrtnika ima 2.016 članova. Posebno nas veseli da sve više raste i interes djece za školovanje u obrtničkim zanimanjima. Pozivam sve da ove subote, na Obrtničkom uličnom sajmu pogledaju radove vrijednih ruku naših obrtnika i da kupnjom njihovih proizvoda podrže lokalnu proizvodnju, koja je iznimno važna za održiv razvoj zajednice - poručio je predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Bogatu ponudu na 16. Obrtničkom uličnom sajmu pratit će i nastup Tamburaškog sastava Taliri.

Ponudu na ovogodišnjem jesenskom obrtničkom sajmu posjetitelji će moći razgledati od 8 do 13 sati.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”