Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organiziralo je 16. Obrtnički ulični sajam

Bogata ponuda obrtnika  iz tri županije - Na izvrsno posjećenom, 16. Obrtničkom uličnom sajmu, kojeg je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organiziralo u središtu Varaždina, u subotu, 16. rujna, svoje je proizvode predstavilo 25 obrtnika iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije.

Obrtnici su na ovoj sajamskoj priredbi prezentirali rad svojih vrijednih ruku, pa su posjetitelji imali prigodu vidjeti i kupiti -suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buča, kovane proizvode te niz drugih proizvoda.

-Iako proljetni obrtnički sajam ima dulju tradiciju od ovoga, jesenskog, jako smo zadovoljni  odazivom posjetitelja. Raznovrsna ponuda naših obrtnika, koji i na taj način predstavljaju svoje proizvode u središtu Varaždina, privukla je veliki broj posjetitelja, a lijepom ugođaju ove subotnje priredbe pridonio je i Tamburaški sastav Taliri, ali i ovo prekrasno, sunčano vrijeme - istaknuo je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, dodavši kako broj obrta kontinuirano raste, posebice građevinskih i IT obrta.

Atraktivnu ponudu na jesenskom obrtničkom sajmu predsjednik varaždinskog udruženja obrtnika razgledao je zajedno s gradonačelnikom Varaždina dr. sc. Nevenom Bosiljem, saborskim zastupnikom Damirom Habijanom i Zvonimirom Pisačićem, potpredsjednikom Obrtničke komore Varaždinske županije.  

-Obrtništvo je jedan od temelja ovoga grada, nešto na čemu je naš grad izrastao. I ovaj je sajam ponovo pokazao kako obrtnici obogaćuju ponudu našeg grada. Drago mi je da postoji i sve veći interes mladih za obrtnička zanimanja, što smo mogli vidjeti ove godine kod upisa u srednje škole. Danas je, zbog njihove prezauzetosti, jako teško pronaći majstora keramičara ili vodoinstalatera, zato je dobro da se sve više djece školuje upravo za obrtnička zanimanja - naglasio je varaždinski gradonačelnik.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”