N A T J E Č A J za dodjelu stipendija učenicima obrtničkih zanimanja

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin objavljuje N A T J E Č A J za dodjelu stipendija učenicima obrtničkih zanimanja. U školskoj godini 2023/24.

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin dodijelit će stipendije učenicima srednjih škola za obrtnička zanimanja (osim za zanimanje kuhar i konobar) Na natječaj se mogu javiti učenici čiji roditelji ili staratelji u posljednje tri godine imaju prebivalište na području djelovanja Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin odnosno na području grada Varaždina i općina: Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

Stipendija je nepovratna, a mjesečno iznosi 70,00 eura tijekom nastavne godine u razdoblju od 01.09.2023. – 15.06.2024. godine.

Korisnici stipendije mogu nastaviti s korištenjem stipendije do kraja srednjoškolskog obrazovanja. Za nastavak korištenja stipendije dužni su Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin podnijeti potvrdu o upisu u viši razred obrazovanja, kopiju svjedodžbe o završenom razredu. Najmanji prosjek ocjena na kraju nastavne godine za koju je primljena stipendija mora biti 3,00. Prilikom utvrđivanja liste kandidata boduje se: uspjeh učenika za zadnje dvije godine školovanja, te socijalne (materijalne) prilike obitelji.

Dokumenti potrebni za dodjelu stipendije su:

  • Ispunjena Prijava (tiskanica se može dobiti u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin ili prijavnicu možete preuzeti OVDJE )
  • Preslike svjedodžbe zadnja dva završena razreda;
  • Potvrdu o upisu u srednju školu;
  • Potvrde o visini dohotka za prethodnu godinu (2022.g.) od nadležne Porezne uprave Ministarstva financija RH za sve članove kućanstva;
  • Potvrda nadležnog Zavoda za zapošljavanje za nezaposlenog člana kućanstva;

Navedena dokumentacija za dodjelu stipendije dostavlja se do 06.10.2023. godine na sljedeću adresu (s naznakom „prijava na natječaj za dodjelu stipendija“) :

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin

Ivana Kukuljevića 13/II

42000 Varaždin.

O rezultatima natječaja svi kandidati bit će obaviješteni e-poštom.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”