Smanjenje vodnog doprinosa od 1. siječnja 2016. za poslovne i proizvodne građevine

Odlukom Vlade RH od 23.7.2015. i skorim donošenjem Uredbe o izmjeni Uredbe o visini vodnoga doprinos, rezultirat će smanjenjem vodnog doprinosa svih 9 tarifnih brojeva i 2 tarifna podbroja za 25%. Tako se vodni doprinos, koji se plaća na gradnju građevina za koje se izdaje akt za građenje umanjuje za obveznika vodnoga doprinosa odnosno investitora. Time se ujedno realizira najavljeno smanjenje parafisklanih nameta koji nemaju razvojnu funkciju. Kako vodni doprinos samo dodatno opterećuje poduzetnike odnosno investitore, ovo smanjenje korak je u smjeru umanjivanja neporeznih davanja s kojima se suočavaju poduzetnici.

Ovakvim rješenjem investitorima koji će u 2016. godini ishoditi akt građenja, odnosno akt za ozakonjenje, obračun vodnoga doprinosa obavljat će se po odredbama nove Uredbe, dok će se investitorima koji su ishodili akt za građenje, odnosno akt za ozakonjenje prije 1. siječnja 2016. godine, obračun vodnoga doprinosa provesti primjenom Uredbe o visini vodnoga doprinosa (NN.: 78/10; 76/11; 19/12 i 151/13).

 

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”