Uspješno održan seminar novih obveza obrtnika za 2016.tu

U prostorijama Varaždinske županije, 06.02.2016.g. održan je seminar na temu „Završni obračun i nove obveze obrtnika od 01.01.2016.g.“ u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Varaždinske županije. Sveprisutne obrtnike te goste iz Zagreba pozdravio je podpredsjednik varaždinske Komore Varaždin gosp. Boris Kos.

Seminaru je prisustvovalo 60-tak obrtnika iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Predavanje su održali Đurđica Mostarčić i Neven Završki, stručnjaci za poreznu problematiku iz HOK-a. Obrađene sljedeće teme:

Primitci i izdaci – iskazivanje – porezno priznati i porezno nepriznati; Godišnji popis – inventura (utvrđivanje viškova i manjkova); Obračun amortizacije te iskazivanje dugotrajne imovine na novom obrascu DI; Zaključivanje poslovnih knjiga; Novi obrazac P-PPI; Obračun članarina – TZ i spomenička renta; komorski doprinos NOVI OBRAZAC, naknada za šume; NOVI OBRAZAC DOH za 2015. – da li koristite sve olakšice koje Vam pripadaju?; Nove osnovice za doprinose u 2016. - način utvrđivanja obveze, plaćanje i novosti u vezi; predaje JOPPD-a (obrtnici utvrđuju sami obvezu za plaćanje doprinosa u 2016.); Novosti u propisima o dohotku u 2016. (službeni put, terenski dodatak i dr.) i novosti u vezi JOPPD obrasca; Izrada 12. PDV obrasca za posljednje razdoblje oporezivanja kalendarske godine.

Sve detalje vezane uz promjene i novitete poslovanja u obrtu možete preuzeti na sljedećim linkovima:

1. Fiskalizacija

2. Davanja

3. Poslovne knjige

4. Paušalno oporezivanje obrtničke djelatnosti

 

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”