Procesi konsolidacije hrvatskoga tržišta

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce - MAGROS 2016. Ovogodišnja tema je: Procesi konsolidacije hrvatskoga tržišta.

Naglašavamo kako je HOK i ove godine pokrovitelj MAGROSA, pa su svi članovi HOK-a pozvani bez plaćanja kotizacije. Konferencija će se održati 12. listopada 2016. u Zagrebu u dvorani KRAŠ, Ravnice. Konferenciju organiziraju Suvremena trgovina i Hrvatska gospodarska komora, suorganizatori su Zaklada Konrad Adenauer i AHK a pokrovitelji Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska obrtnička komora, organizacijska podrška: KRAŠ, smart partner: IBM

Dosad održani skupovi MAGROS, a napose MAGROS 2013, 2014. i 2015, neposredni susreti proizvođača i trgovaca, pokazali su koliko je važno organizirati takve susrete povezivanja, jer je očito pomanjkanje dijaloga zainteresiranih aktera u gospodarstvu veliki i trajan nedostatak u našoj gospodarskoj i društvenoj praksi.

Ovogodišnji MAGROS 2016 produbljuje pitanja devastacije urbanih središta i potrebe njihovog oživljavanja, ali i zapostavljanja razvoja u ruralnim i manje razvijenim područjima. Svjedoci smo određenih preslagivanja na hrvatskom tržištu, jasnijeg profiliranja, ali i sve izraženijeg utjecaja inozemnih trgovačkih lanaca na strukturu asortimana u prodajnim objektima. Sve je očitije da nam brze promjene u trgovini ne prati upravljački kadar, a isto tako sporo se odvijaju potrebne promjene u sustavu obrazovanja u cjelini, pa time i potrebnih kadrova u trgovini. Očekuje se 250 – 300 sudionika.

Vjerujemo da će Vas okvirni sadržaj o radu skupa zanimati:

Teme za uvodničare:

  • Što se mijenja na hrvatskom tržištu?
  • Dualni sustav obrazovanja za trgovce
  • E-trgovina: projekt Abakadabra

Organiziramo i panel: TRENDOVI U RAZVOJU TRGOVINE I PROIZVODNJE  - Međusobni odnosi, kako dalje? Novi formati na maloprodajnoj pozornici  

Partneri:

Organizacija skupa zamišljena je uz prisustvovanje i aktivno sudjelovanje najvažnijih institucija odgovornih za ova područja: Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, HBOR-a i HAMAG Bicro-a. Skup pripremamo uz aktivnu podršku Zaklade Konrad Adenauer, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i partnera IBM-a. Sudionici Konferencije biti će tvrtke i obrti, proizvođači i trgovci, predstavnici gospodarskih udruženja (komora i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija (ministarstava i agencija) iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U privitku šaljemo program MAGROS 2016 koje možete preuzeti OVDJE. Za sva dodatna pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju i veselimo se ponovnom susretu.

099 2136 540 : tel/faks: 01 3499 034

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”