Sajmovi hrane i zdravog življenja

U cilju promocije i promicanja svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, hrvatski otočki proizvodi te značaja razvoja organske proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, Zagrebački velesajam organizira SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG  ŽIVLJENJA.

Tema hrane prirodni je slijed, ali i potreba nadopune tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic svrstani u vrh europske ponude ovakvih tematskih događanja. Hrana kao posebna tema predstavlja posebnu dodanu vrijednost u izlagačkom i u konferencijskom dijelu.

Ovako okrupnjeni, SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA čiji profil je prodajno poslovnog i edukativnog karaktera, predstavljaju središnji nacionalni gospodarski događaj i najznačajniji tematski sajam u Jugoistočnoj Europi.

Za sudjelovanje na SAJMOVIMA HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA pozvani su izlagači svih grana prehrane i poljoprivredne proizvodnje: veliki, srednji, male i mikro tvrtke; institucije; LAG-ove (Lokalne akcijske grupe) i Strukovna udruženja.

Uz bogati izložbeni dio, SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama i uvjeti financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.  Ministarstvo poljoprivrede i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj organiziraju Okrugli stol na temu: „Nepoštene trgovačke prakse -  pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“ na kojoj se očekuje sudjelovanje kompetentnih sudionika iz Hrvatske i Europske unije. U pripremi je i tema namijenjena krajnjim proizvođačima koja će razmotriti sve aspekte vezane uz organiziranje otkupa i plasmana poljoprivrednih proizvoda u domaćem turističkom sektoru.

Pored Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba kao suorganizatora i SAJMOVA HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA, partneri na projektu su: Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnog razvoja, Ministarstvo zdravstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Predstavništvo EK u Hrvatskoj, Hrvatska poljoprivredna agencija, Savjetodavna služba, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Udruga općina u Republici Hrvatskoj.

Za prijavu:

http://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/izlagaci-2790/prijava-izlaganja-2796/2796

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem