TREĆI MANDAT: Dragutin Ranogajec vodit će Hrvatsku obrtničku komoru naredne četiri godine

Dragutin Ranogajec, većinom glasova članova Skupštine Hrvatske obrtničke komore na konstituirajućoj sjednici, izabran je ponovno za predsjednika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u sljedećem četverogodišnjem mandatu od 2018. do 2022. godine.

U predsjedničkoj utrci s Renatom Bočakom, potpredsjednikom Udruženja obrtnika Zagreb, Ranogajec je pobijedio sa 40 od ukupno 50 glasova prisutnih skupštinara.

Osnovne smjernice programa koji sadrži pet glavnih točaka Ranogajec je predstavio članovima Skupštine HOK-a.
Istaknuo je da mu je u dosadašnjem radu najvažniji cilj kojemu je podredio brojne aktivnosti bilo zalaganje za jače, konkurentnije, uspješnije i modernije obrtništvo, a za nastavak djelovanja ka ostvarivanju tog cilja od skupštinara je zatražio podršku koju je i dobio.

Prioriteti, proaktivnost, obrazovanje, otvorenost i sustav pet su ključnih točaka programa starog/novog predsjednika Ranogajca, čije je sastavne dijelove detaljno obrazložio i predstavio skupštinarima naglašavajući u više navrata važnost zajedništva jedinstvenog komorskog sustava u internom i eksternom djelovanju.

„Zajedno smo snaga, a snaga može promijeniti sve“, izjavio je zahvaljujući skupštinarima koji su podržali njegov program čija je okosnica zajednički nastavak gradnje hrvatskog obrtništva. Snažno izraženom podrškom predsjedniku Ranogajcu, skupštinari su osigurali Hrvatskoj obrtničkoj komori kontinuitet u radu i ostvarivanju zadanih ciljeva.

U posljednjih tridesetak godina Dragutin Ranogajec je prošao sve stepenice obrtničkog sustava od sekcije, ceha, Upravnog odbora. Stvarao je Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije i bio njen skupštinar, predsjedavao Udruženjem obrtnika Krapina, kao i Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije te predsjeda Hrvatskom obrtničkom komorom od 2011. godine.

Dragutin Ranogajec je vanjski član Odbora za obnovu i razvoj, a danas je član Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga Sabora u dva saborska mandata, te član Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine HOK-a imenovani su i novi potpredsjednici HOK-a: Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Elida Marković, predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, Damir Židanić, predstavnik Obrtničke komore Zagreb, Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem