Udruženje obrtnika Varaždin stipendira 12 učenika obrtničkih zanimanja

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždina i ove godine nastavlja svoju dugogodišnju dobru praksu u stipendiranju učenika za obrtnička zanimanja. Tako je ovih dana u prostorijama Udruženja u Kukuljevićevoj ulici 13/II potpisano deset novih Ugovora za učenike prvih razreda i dva nastavna Ugovora od prošle godine, za učenike drugih razreda obrtničkih zanimanja.

Roditelji s učenicima i predsjednik Udruženja Boris Kos, potpisali su Ugovore o stipendijama u vrijednosti od 500 kn po učeniku koja će biti isplaćivana mjesečno, od rujna 2018. do lipnja 2019. godine.

Na taj način Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin želi pridonijeti rješavanju problema nedostatka radne snage s kojom se obrtnici susreću već neko vrijeme. Školovanje mladih jedan je od prioriteta u komorskom sustavu, a predsjednik Boris Kos ističe kako pravodobnim i kvalitetnim informiranjem učenika viših razreda osnovne škole, postoji velika mogućnost da obrtnici u svojoj sredini iznjedre radnu snagu za potrebe svojih obrta, jer danas nije više upitna dobra plača koju je obrtnik spreman dati, nego dobar radnik koga je teško naći. Tako školovanje obrtničkih kadrova uz pomoć danih stipendija, predstavlja samo jedan od zacrtanih ciljeva u opstanku varaždinskog obrtništva.

Stipendije su dodijeljene za zanimanja: tokar, limar, monter suhe gradnje, elektroinstalater, CNC operater, automehatroničar, rukovoditelj samohodnih građevinskih strojeva i instalater kućanskih instalacija.

Ove godine na natječaj je pristiglo više od 30 molbi, kod onih koji su dostavili traženu dokumentaciju, bodovao se uspjeh i imovinsko stanje. Uspjeh po završetku školske godine uvjet je i za nastavak stipendiranja sljedeće godine, pa se u Udruženju nadaju da će učenici biti dodatno motivirani za što bolji uspjeh u školi.

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin upućuje apel svim zainteresiranim obrtima i tvrtkama koji zapošljavaju djelatnike obrtničkih zanimanja, da razmisle i o vlastitim izdvajanjima za stipendije i tako osiguraju vlastiti kvalitetan kadar za daljnji rad.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem