Startala akademija za obrtništvo

Kao što je najavljeno 27.travnja  na svečanoj sjednici Udruženja, s radom je započela Akademija za obrtništvo koju je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem pokrenulo Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin.

Akademija je neformalno obrazovanje obrtnika u temama koje su obrtnicima zanimljive, a nedovoljno poznate i  odvijat će se u dva ciklusa, proljetni i jesenski. Teme su podijeljene u 5 modula ukupno, no ako se pokaže potreba za nekom dodatnom temom i ona će se obraditi.

Prvi modul Pravni okvir i financijske potpore za obrtnike( 7. i 9. svibnja) odrađen je dijelu predavanja koja se odnose na obaveze iz radnog zakonodavstva, zaštite na radu, obrazovanja i osposobljavanja u obrtu, te kome se obratiti za informacije uz pomoć i potpore obrtnicima i zaštita potrošača.  Trenutno su u tijeku predavanja iz modula Financije računovodstvo i porezi (16. i 30.svibnja te 04.i 12.lipnja), a 06.lipnja predviđeno je predavanje GDPR – neispričana priča.  To su ujedno i  sva predviđena predavanja za proljetni dio Akademije.

Nastavak u jesen donosi teme iz Radnog prava te  ovrha i odgovornosti obrtnika s osvrtom na ZAMP.  Nastavit će se s modulom Poslovni procesi i upravljanje, zatim slijede predavanja iz modula Marketinga   te na kraju modul  Prodajne i komunikacijske vještine.

Sva predavanja za članove Udruženja su besplatna, a ovakav vid neformalnog obrazovanja dobro je prihvaćen od strane obrtnika.

Svi oni koji se još nisu prijavili na predavanja, imaju priliku svoj interes poslati na mail Udruženja  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve telefona  042/320-389.

Predavanja se održavaju u prostorijama Udruženja na 2.katu u popodnevnim satima od 17-20:15 sati, a svim prijavljenima redovno se šalje podsjetnik o svakom sljedećem predavanju.

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

On – line predaja zahtjeva moguća od 23.03.2020.g. Predaja zahtjeva (COVID – 19)

OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”