Najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore „Zlatne ruke“ završilo u rukama obrtnika Ivana Hohnjeca

Gospodin Ivan Hohnjec iz Selci Križovljanskih, OIB 04080766736, rođen 20.11.1959. u Varaždinu. Nakon završene osnovne škole, nastavio je školovanje u Mariboru, u Sloveniji te stekao zvanje strojobravar 1977. godine.

Nakon završetka srednje škole pet je godina u Mariboru, no želje za osamostaljivanje vratila ga u rodni kraj te je 6. veljače 1984. godine osnovao obrt za proizvodnju i montažu metalnih predmeta u industriji. Od 1989. godine obrt je licenciran za naukovanje bravara i strojobravara, a od 1996. godine za naukovanje bravara i limara. Kroz 35 godina naukovanje u njegovoj radionici završilo je 32 učenika od kojih su neki i danas tamo zaposleni.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća aktivno se uključio u Domovinski rat. Bio je pripadnik 104. brigade Hrvatske vojske, a kasnije i 18. topničkog diviziona.

No, bez obzira na rat, obrt je nastavio s radom i u onim teškim uvjetima. Poslije Domovinskog rata obrt proširuje proizvodnju i montažu te zapošljava 35 radnika. Obrt je tijekom svoga rada s gospodinom Hohnjecom na čelu, projektirao i proizveo nekoliko vlastitih proizvoda s cjelokupnom dokumentacijom. Izradili su dva modela stroja za rezanje asfalta i stolni stroj za rezanje prirodnog i umjetnog kamena. Danas obrt zapošljava 2 radnika te ima 2 učenika na naukovanju. Uz obrt je nastala i obiteljska tvrtka HO-TIMA d.o.o. koja trenutno zapošljava 20 radnika.

Do sada je gospodin Hohnjec nagrađivan brojnim nagradama za različite djelatnosti od kojih posebno treba istaknuti spomenicu Domovinskog rata, Plaketu općine Cestica za razvoj obrtništva te mnoga priznanja za sudjelovanje na humanitarnim akcijama.

Godine 2014. u svom matičnom udruženju, Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin, dobio je priznanje za 30 godina rada u obrtništvu.

Gospodin Hohnjec dugogodišnji je aktivan član komorskog sustava, od 2006. godine član je Skupštine Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin te od 2010. član je Skupštine Obrtničke komore Varaždinske županije. Te funkcije obnaša i dalje.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem