Radni sastanak s načelnicima općina

Na inicijativu Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin danas je u prostorijama Udruženja održan prvi radni sastanak s načelnicima općina čiji obrtnici gravitiraju u Udruženje obrtnika Varaždin.

Pozivu su se odazvali načelnici općina Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec i Sračinec te pročelnik Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo grada Varaždina.

Cilj sastanka bio je uspostava suradnje Udruženja obrtnika i općina kako bi zajedničkim snagama pridonijeli rješavanju problema s kojima se obrtnici susreću, prvenstveno od nedostatka radne snage i upisa učenika u obrtnička zanimanja, do subvencija kojima se potiče obrtništvo u cjelini. Svi prisutni  podržali su inicijativu takve suradnje i složili se oko daljnje suradnje i unapređenja odnosa.

Vjerujemo da će se i ostali načelnici, koji su danas bili spriječeni prisustvovati sastanku, pridružiti na nekom od sljedeći sastanaka, drago nam je da smo uspjeli pokrenuli još jedno područje djelovanja Udruženja na korist obrtnika.      

AKTUALNO! Najčešća pritanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

On – line predaja zahtjeva moguća od 23.03.2020.g. Predaja zahtjeva (COVID – 19)

OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”