Javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao doprinos provedbi mjera iz Programa Vlade za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, provodi Operaciju „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja - FAZA II“ vrijednu oko 250 milijuna kuna.

U okviru navedene Operacije provodi se Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ temeljem kojeg se dodjeljuju stipendije učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima iz sustava vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO). Cilj Projekta je poticanje mladih na obrazovanje u zanimanjima koja su tražena i deficitarna na tržištu rada u cilju stjecanja vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoj socijalnih i poduzetničkih kompetencija. Učenička stipendija iznosi 18.000,00 kuna na godišnjoj razini.

Po Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu za školsku godinu 2019./2020. dodijeljeno je 4125 stipendija u iznosu od 74.250.000,00 kuna.

Objava Javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu planirana je za rujan.

 

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”