Medalju Grada Varaždina za dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju varaždinskog obrtništva primio je Zdenko Marenčić, vlasnik autoprijevozničkog obrta

                                                                                                                                                                                                                                                                                          Na svečanoj sjednici Grada Varaždina, 5. prosinca 2020., povodom Dana Grada Varaždina dodijeljena su javna priznanja. Medalju Grada Varaždina za dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju varaždinskog  obrtništva  primio je Zdenko Marenčić, vlasnik autoprijevozničkog obrta.

Gospodin Zdenko Marenčić, rođen 29. kolovoza 1968. godine u Varaždinu. Školovao se od 1983. – 1987. godine u Rudarskoj školi Varaždin -  smjer Bravar. Godine 1988. završava školu za profesionalnog vozača. Nakon školovanja zapošljava se kao vozač u firmi Klima tehnika u Čakovcu, gdje je stekao iskustvo.

Sa stečenim znanjem i iskustvom, dobro razvijenim vještinama vođenja tima i organizacije poslova, ponukan je da 1992. godine otvori vlastiti autoprijevoznički obrt.

Danas je uspješni obrtnik koji od početka poslovanja djeluje na području grada Varaždina i  zapošljava 10 djelatnika.

Pored angažiranosti u vlastitom obrtu, gospodin Zdenko Marenčić dao je i još uvijek daje svoj doprinos razvitku obrtničkog komorskog sustava u svojoj sredini i na razini Republike Hrvatske. Aktivan od samog početka na svim sjednicama Ceha prijevoznika u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin, gdje je od 2018. godine predsjednik Ceha prijevoznika, član upravnog odbora, član Skupštine Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i predsjednik Sekcije međusobnog pomaganja kod Udruženja.

Aktivan u zastupanju interesa prijevoznika na svakom Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, koji se održava jednom godišnje.

U Obrtničkoj komori Varaždinske županije od 2018. godine član je Skupštine i potpredsjednik Ceha prijevoznika.

Bitno je napomenuti kako je dugogodišnji član Husarske garde Varaždinske županije.

Tradicionalan obiteljski čovjek, u braku preko 28 godina otac četvero djece te djed dvaju unučadi.

    Voli sport, a posebno rukomet kojim se rekreativno bavio od 14. godine života. Gaji veliku ljubav prema životinjama, najviše prema konjima koje i sam uzgaja na vlastitom OPG -u i tako promiče kulturnu baštinu baroknog grada Varaždina. Ujedno je i predsjednik Udruge "Konj moj prijatelj" iz Varaždina.

U svom dugogodišnjem radu gospodin Marenčić  nikada nije propustio istaknuti od kuda dolazi i promovirati Varaždin kao grad u kojem se obrtnici cijene te im se pomaže u poslovanje, stvarajući za to povoljne uvjete.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”