PODSJETNIK isplata sredstava nesolventnim poslodavcima

Odobrava se isplata sredstava iz mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID - 19) poslodavcima kojima su računi blokirani (nesolventni poslodavci) ukoliko udovoljavaju svim ostalim kriterijima za dobivanje navedene mjere odnosno ukoliko su zaprimili Obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva.

Isplata navedenih sredstava može se odobriti samo ukoliko poslodavac ima otvoren zaštićeni račun za primanja, naknade i iznose koji su izuzeti od ovrhe ili na kojima je ovrha ograničena.

Da bi ostvarili tu mogućnost potrebno je:

u svojoj banci, sa Obavijesti o pozitivnoj ocjeni zahtjeva za dodjelu potpore zatražiti otvaranje zaštićenog računa.

ukoliko je poslodavcu iz razloga nesolventnosti pozitivna ocjena pretvorena u negativnu, potrebno je javiti putem e-maila u Područnu službu/ured koji je radio na njegovom predmetu kako bi zatražio reviziju predmeta. Ukoliko poslodavac udovoljava svim drugim kriterijima za dobivanje potpore, negativna ocjena vratit će se u pozitivnu.

Zaštićeni IBAN račun možete dojaviti HZZ-u putem Dopune zahtjeva

Upute vezane za mogućnost isplate na zaštićene račune dostupne su na web stranici HZZ-a www.hzz.hr na linku: https://mjera-orm.hzz.hr/korisnicka-pitanja/opca-pitanja-i-odgovori/

 

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”