Grad Varaždin smanjio visinu spomeničke rente

Dana 13. ožujka 2009. godine održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, na kojoj je potvrđena odluka Poglavarstva o smanjenju  spomeničke rente za obrtnike.

Nakon više puta upućivanih zahtjeva za preispitivanje visine spomeničke rente od strane varaždinskog Udruženja obrtnika u zatečenoj situaciji gospodarske krize Grad Varaždin je u cilju olakšanja poslovanja obrtnika udovoljio zahtjevu i smanjio iznos rente prema modelu koji su obrtnici i predlagali.

Nakon prošlogodišnjeg smanjenja poreza na tvrtku obrtnicima je tako smanjen još jedan izdatak koji direktno puni lokalni proračun, što dokazuje osjetljivost gradske vlasti za obrtničke probleme, a pomoći će i zadržavanju obrtničkih lokala u središtu grada i na taj način izravno utjecati na razinu turističke ponude u Varaždinskoj povijesnoj jezgri.

Prema  odluci Gradskog vijeća spomenička renta će se plaćati po slijedećem ključu:

Razred Obrtničke djelatnosti i struke
Visina spomeničke
rente po 1 m2
l. Brijači i frizerski saloni, cvjećarnice, trgovine tekstilom, poklon galerije i dućani, trgovine obućom i kožom, knjižare, trgovine mješovitom robom, mesnice, pekare, trgovine tehničkom robom, biciklima, mliječni restorani i slastičarnice 3,00 kn
II. Ugostiteljski objekti i restorani, videoteke, turističke agencije, fotografi i fotokopirnice 5,00 kn
III. Zlatari 8,00 kn


Po objavi odluke Gradskog vijeća, ona će biti dostupna na ovim stranicama: www.uhov.hr

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”