Održana sjednica ugostitelja UHO Varaždin
- Detalji
- Kreirano: Četvrtak, 17 Travanj 2014 10:58
Ceh obrta za ugostiteljstvo i turizam Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin održao je svoju 12. sjednicu 11. veljače 2009. godine, na kojoj se raspravljalo o HACCP-u te je zaključeno da će se na tu temu održati seminar za ugostitelje. Raspravljalo se i o obvezi obnavljanja tečaja higijenskog minimuma, radi čega će se pristupiti organizaciji tog tečaja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije.
Prisutni ugostitelji obaviješteni su o zakonskoj obvezi informiranja korisnika svojih usluga – potrošača o eventualnoj prisutnosti alergena u hrani te porijeklu glavnih sastojaka hrane. Informirani su i o novostima u vezi sa ZAMP-om te radnjama koje se poduzimanju u Hrvatskoj obrtničkoj komori, kojima je cilj odgoda primjene odredaba o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima.
Raspravljalo se i o mogućnostima osnivanja ugostiteljskog klastera na području Varaždinske županije te uključivanju u akciju „Zeleno – plavo“.