Grad smanjio porez na tvrtku varaždinskim obrtnicima

Na sjednici Gradskog vijeća, održanoj 16. rujna 2008. godine, prihvaćen je prijedlog Poglavarstva o smanjenju poreza na tvrtku za varaždinske obrtnike u prosjeku za nešto više od 20%.

Tako će obrtnici, čiji ukupni godišnji primitak prelazi 300 tisuća kuna, umjesto dosadašnjih 1.400,00 kuna plaćati 1.000,00 kuna, a najveći broj varaždinskih obrtnika (njih oko 790) umjesto dosadašnjih 900,00 kuna plaćat će 700,00 kuna godišnjeg poreza na tvrtku. Najmanji iznos obveze od 400,00 kuna, za one obrtnike koji ostvaruju ukupni godišnji primitak ispod 100 tisuća kuna, ostao je isti.

Ova odluka rezultat je prije svega ustrajnog nastojanja varaždinskog Udruženja obrtnika da se gradskim čelnicima ukaže na neravnopravan položaj obrtnika spram trgovačkih društava i da se na taj način barem malo smanje obrtnička davanja.

I pored toga što ovaj gradski porez nije smanjen po modelu kojeg su predložili obrtnici, zadovoljava činjenica da Grad pokazuje sve više razumijevanja za obrtničke probleme te putem raznih projekata, koji su uspješno odrađeni (U potrazi za zlatom,  informatičko obrazovanje,....) ili su u tijeku (kreditne garancije, Poduzetništvo bez granica...) dokazuje kako se ostvaruje suradnja na nivou partnerskog odnosa, što je varaždinsko Udruženje obrtnika postavilo kao jedan od svojih ciljeva.

U trenutno teškoj gospodarskoj situaciji svaki, pa makar bio i mali, pomak u smanjenju davanja obrtnicima je dobrodošao.    

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”