Dogovor o stipendiranju u Ministarstvu turizma i sporta

Obrtnička komora Varaždinske županije i ove školske godine nastavlja stipendiranjem učenika za ugostiteljsko-turistička zanimanja u zajedničkom projektu s Varaždinskom županijom i Ministarstvom turizma i sporta.
Budući da su iz MINTS-a najavljene promjene u stipendiranju, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak se odazvao pozivu na sastanak, upućenom od ravnatelja Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Slavka Štefičara.
Na radnom sastanku, kojem su uz gospodina Štefičara bile prisutne i njegove suradnice, gospođe Bareza i Šobat, razgovaralo se o iskustvima u stipendiranju učenika, koje Obrtnička komora Varaždinske županije, kao jedina od komora u RH provodi u kontinuitetu od 2008.godine.
Namjera Ministarstva je da se stipendiranje učenika mijenja s intencijom povećanja stipendija, njihovog ujednačavanja s ostalim izvorima stipendiranja, uključivanja gospodarskih subjekata (obrtnika) u stipendiranje, a sve ciljem osiguranja budućih kvalitetnih kadrova potrebnih za rad u ugostiteljstvu i turizmu.
Poseban je naglasak na uključivanje gospodarskih subjekata (obrtnika) koji bi sudjelovali u stipendiranju učenika, osigurali kvalitetnu praksu, odnosno naukovanje za stipendiste u svojim objektima te ih u konačnici zaposlili u trajanju najmanje 12 mjeseci po završetku obrazovanja.
Načelno je dogovoreno da Obrtnička komora Varaždinske županije bude svojevrsni pilot projekt pa će se uskoro provesti intervjui s gospodarskim subjektima zainteresiranim za stipendiranje učenika, koji su kod njih na naukovanju ili praksi.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”