Predsjednice udruženja iz sustava Hrvatske obrtničke komore posjetile Špancir-fest u Varaždinu

predsjednice spanacirfest 2008Špancirfest u Varaždinu pravo je vrijeme za posjet ulicama i trgovima tog baroknog  grada koji se kroz desetak dana trajanja pretvara u jednu veliku pozornicu,  gdje se na svakom koraku susreću ulični  zabavljači, glazbenici i glumci, dok dame u krinolinama i gospoda u frakovima španciraju sa brojnim posjetiteljima i vraćaju nas u neko davno vrijeme.  

Priliku da to dožive iskoristile su i predsjednice udruženja iz sustava Hrvatske obrtničke komore, odazvavši se pozivu predsjednice Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, Biserke Keliš, koje su  zajednički špancirale i barem za kratko osjetile duh bogate varaždinske prošlosti u kojoj su obrtnici i trgovci oduvijek imali značajnu ulogu.

U sustavu Hrvatske obrtničke komore djeluje 116 udruženja obrtnika, a u njih 14 predsjedničku funkciju obnašaju žene.

Tako se u subotu, 30. kolovoza, u Udruženju obrtnika Varaždin okupilo devet predsjednica udruženja: Kata Kapelac iz Garešnice, Dubravka Leš iz Daruvara, Tera Lipanović iz Koručula – Lastovo, Štefa Kos iz Velike Gorice, Dragica Horvat iz Čakovca, Marija Subota iz Zagreba, Anka Šakić iz Slavonskog Broda, Loredana Krbavčić iz Buzeta i Biserka Keliš iz Varaždina, a svojom nazočnošću značaj ovog susreta potvrdio je i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije – Vladimir Habek.

U 10:00 sati u Gradskoj vijećnici upriličen je prijem kod gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Ivana Čehok i pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina, gospođe Željke Dominko, a nakon toga u Turističkoj zajednici kod direktorice Turističkog ureda Grada Varaždina, gospođe Branke Tropp, kojom prilikom su predsjednice bile upoznate sa najvažnijim segmentima gradskog razvoja i suradnje sa obrtnicima te turističke ponude, a uručeni su im i prigodni pokloni.

Obilaskom trga tradicijskih obrta i štandova, na kojima su gotovo sve predsjednice kao izlagače susrele i obrtnike iz svojih udruženja, završio je prvi, protokolarni dio susreta.

Poslije ručka u restoranu Zlatne ruke, smještenom u podrumu Obrtničkog doma, održan je radni sastanak sa kojeg će zaključci biti upućeni prema Hrvatskoj obrtničkoj komori, kako bi se pokrenula inicijativa za rješavanje važnih problema u odnosu na provođenje zakonskih akta, a koji bi obrtnike stavili u ravnopravniji položaj sa drugim gospodarskim subjektima.

Ne krijući zadovoljstvo rezultatima održanog susreta i ugodno provedenom vremenu u druženju, prepune dojmova predsjednice su se iz šatora Ceha varaždinskih ugostitelja razišle kasno u noć sa dogovorom da će domaćica sljedećeg, trećeg, susreta biti Tera Lipanović iz Lumbarde na Korčuli.

 

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”