Javni poziv za osiguravanje sakupljačke mreže i obrade otpadne električne i elektroničke opreme radi ispunjavanja nacionalnih ciljeva odvojenog sakupljanja i oporabe

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za osiguravanje sakupljačke mreže i obrade otpadne električne i elektroničke opreme radi ispunjavanja nacionalnih ciljeva odvojenog sakupljanja i oporabe.

Predmet ovog Javnog poziva je osiguravanje sakupljačke mreže i obrade za vrste EE otpada sa popisa za koje nije izdano ovlaštenje kako slijedi:

Popis vrsta EE otpada i vrsta proizvoda prema kategorijama električne i elektroničke opreme:

Kategorija EE otpada Vrsta proizvoda koja čini otpad Ključni broj otpada
3. Ravne fluorescentne žarulje i kompaktne fluorescentne žarulje, fluorescentne žarulje 16 02 13* 20 01 21* 20 01 36
Žarulje s izbijanjem, uključujući i visokotlačne žarulje s natrijevim parama i žarulje s metalnim parama 16 02 13* 20 01 35* 20 01 36
Niskotlačne natrijeve žarulje 16 02 13* 20 01 35* 20 01 36
4. Fotonaponske ploče 16 02 13* 20 01 35* 20 01 36

Prijavitelj može podnijeti zahtjev za sklapanje ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za obavljanje poslova sakupljanja u svrhu obrade EE otpada za koje nije izdano ovlaštenje radi ispunjavanja nacionalnih ciljeva odvojenog sakupljanja i oporabe EE otpada isključivo za sve vrste i ključne brojeve EE otpada sa popisa. Ugovor se sklapa na određeno vremensko razdoblje od 10 (deset) godina od dana sklapanja ugovora. Zahtjev za sklapanjem Ugovora prijavitelj podnosi na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu na sljedeću adresu: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Radnička cesta 80 10000 Zagreb Naznaka: „JAVNI POZIV – Sakupljanje i obrada EE otpada“ Rok za podnošenje zahtjev za sklapanje ugovora počinje teći od prvog dana nakon objave na mrežnim stranicama Fonda (14.11.2023.) te traje 60 dana od objave ovog Javnog poziva. Cjelokupni tekst javnog poziva, kao i tablični prikaz sakupljačke mreže za RH možete pronaći u privitku. Dodatne informacije moguće je dobiti slanjem upita na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”