Najava i prezentacija natječaja za obrtnike: potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo

Do kraja 2023. godine očekuje se objava Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, u okviru kojeg će se za bespovratna sredstva moći prijaviti i obrtnici pod uvjetom da imaju minimalno 10 zaposlenih u 2023. godini, utrošak energenata u odnosu na prihod veći od 2% te da je riječ o ulaganju u prihvatljivi sektor.

Odjel za projekte Hrvatske obrtničke komore planira organizirati predstavljanje natječaja s mogućnošću postavljanja pitanja. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na predstavljanju, molimo da se javite na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U nastavku više informacija o samom Pozivu.

Popis prihvatljivih sektora je:

10          Proizvodnja prehrambenih proizvoda

11          Proizvodnja pića

13          Proizvodnja tekstila

14          Proizvodnja odjeće

16          Prerada drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja

17          Proizvodnja papira i proizvoda od papira

18          Tiskanje i umnožavanje snimljenih zapisa

20          Proizvodnja kemikalija i kemijskih proizvoda

21          Proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmac. pripravaka

22          Proizvodnja proizvoda od gume i plastike

23          Proizvodnja ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda

24          Proizvodnja metala

25          Proizvodnja gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme

28          Proizvodnja strojeva i uređaja, d. n.

31          Proizvodnja namještaja

PRIHVATLJIVA ULAGANJA (primjeri): proizvodnja energije iz sunca i vjetra, dizalice topline zrak voda, kotlovi na čvrstu biomasu, oprema za ponovno korištenje sekundarnih sirovina i škarta koji nastaje u proizvodnom procesu i slično. Ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu u cilju postizanja energetski učinkovitije i ekološki prihvatljivije proizvodnje; primjerice oprema i strojevi, zamjena elektromotora, uvođenje frekventnih pretvarača i slično.

FINANCIRANJE: minimalna potpora iznosi 70.000,00 EUR, a do 75% ulaganja se financira iz bespovratnih sredstava (*ovisno o lokaciji ulaganja i veličini poduzetnika).

ROK ZA PRIJAVU PROJEKATA: lipanj 2024.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”