Stajališta MSP-ova o trenutačnom i budućem socijalnom programu Europske unije

„Sudjelovanje SMEuniteda u sastanku na vrhu u Val Duchesseu pokazuje prepoznavanje uloge MSP-ova u našem društvu u stvaranju otpornog gospodarstva, bogatstva i radnih mjesta", izjavila je Valentina Guerra, direktorica za socijalna pitanja i osposobljavanje tijekom sastanka Odbora za socijalni dijalog.

Raspravljajući o budućoj ulozi Europskog nadzornog tijela za rad i izazovima za MSP-ove u pružanju prekograničnih usluga, gđa Guerra je podsjetila na nerazmjerne i netransparentne nacionalne odredbe za upućivanje radnika na rad u druge države članice Europske unije. Gđa Guerra je ispred SMEuniteda pozvala na smanjenje birokracije i provedbu pristupačnog zajedničkog sustava procedura i istakla kako zahtjevi u pogledu obavješćivanja, izvješćivanja i provjere moraju biti svedeni na najmanju moguću mjeru te pojednostavljeni, transparentni i razumljivi.


Prioritet bi trebao imati i koordinirani pristup sustava socijalne sigurnosti kako bi se olakšalo upućivanje radnika na rad. „Upućivanje radnika na rad vrlo je složeno zakonodavstvo s velikim brojem obveza za poslodavce. Kako bi se MSP-ovima i obrtima omogućilo da se pridržavaju pravila, pojednostavljenje je prijeko potrebno", nastavila je. Tijekom sastanka Odbora za socijalna pitanja 7. veljače, članovi SMEuniteda su razmijenili mišljenja i o inicijativama za socijalni dijalog i trenutačnim zakonodavnim predmetima. Na sastanku s belgijskim predsjedništvom EU-a, organizacije članice SMEuniteda ponovno su istaknule svoju predanost i potporu pripremama konferencije na visokoj razini u La Hulpeu te potrebu za ponovnim stvaranjem pozitivne gospodarske spirale za MSP-ove.

Cijeli članak pričitajte OVDJE

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”