Završava ovogodišnji tečaj informatike za obrtnike Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

Ovogodišnji tečaj informatike, koji je za svoje članove organiziralo Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta Republike hrvatske, završava ovih dana.

U vremenskom razdoblju od 11. rujna do 2. listopada 2013. godine održan je osnovni tečaj „Osnovne informatičke kompetencije“, koji se sastoji od pet modula: (1) Osnove korištenja računala i rad s datotekama; (2) Obrada teksta; (3) Tablične kalkulacije; (4) Prezentacije i (5) Internet i komunikacije.
Tečaj „Proširenih informatičkih kompetencija“, koji se sastoji od računalne grafike i izrade web stranica, započeo je sa modulom „Izrada web stranica“ 12. rujna 2013. godine, a završio je 10. listopada 2013. godine. Modul „Računalna grafika“ započeo je 15. listopada, a završit će 7. studenog 2013. godine.
Informatičko obrazovanje za obrtnike je besplatno, a financira se iz poticajnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta te vlastitih sredstava Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Provedba informatičkog obrazovanja za obrtnike povjerena je Učilištu Plavec iz Varaždina, koje je ove godine educiralo 17 polaznika iz osnova informatike kroz pet spomenutih modula te 34 polaznika po proširenom programu odnosno po 17 iz računalne grafike i izrade web stranica.
Po završetku posljednjeg modula ovogodišnjeg informatičkog obrazovanja Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin će sa Učilištem Plavec organizirati podjelu potvrda o stečenim informatičkim kompetencijama svim polaznicima.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”