Dodijeljeno devet stipendija učenicima obrtničkih zanimanja

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin ove je godine dodijelilo dvije nove stipendije učenicima deficitarnih obrtničkih zanimanja, a nastavilo je stipendirati i sedam učenika, kojima su stipendije dodijeljene 2012. i 2011. godine.

Svih devet stipendija Udruženje financira 50% iz vlastitih sredstava, a sa 50% iznosa stipendije sufinancira Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

U školskoj godini 2013./2014. odnosno u vremenskom razdoblju od 1. rujna 2013. do 31. kolovoza 2014.
godine stipendije u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna dobivat će:

  •  dva učenika I. razreda – zanimanje: zidar i soboslikar-ličilac;
  •  jedan učenik II. razreda – zanimanje: instalater kućnih instalacija;
  •  šest učenika III. razreda – zanimanje: elektroinstalater – jedan učenik, strojobravar – jedan učenik, kuhar – dva učenika, zidar – jedan učenik i dimnjačar – jedan učenik.


Nakon što je Komisija za dodjelu stipendija Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin predložila kandidate za dvije nove stipendije, 1. listopada 2013. godine Upravni odbor ih je odobrio, kao i nastavak stipendiranja još sedam učenika, kojima su stipendije bile dodijeljene 2012. i 2011. godine.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”