Programi mikro i malih zajmova za obrtnike

HAMAG-BICRO je raspisao Programe Mikro i Malih zajmova čiji je cilj financiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva u svrhu osnivanja obrta i trgovačkih društava, modernizacije i proširenja već postojećeg poslovanja, samozapošljavanja, zadržavanja postojećih i povećanja broja novih radnih mjesta.

Namjena je financiranje osnovnih sredstava te financiranje trajnih obrtnih sredstava u programu za obrtna sredstva.

Minimalni iznos mikro zajma je 1.000,00 EUR, dok je maksimalni 25.000,00 EUR. Kamatne stope su u rasponu od 0,5% do 1,5%, odnosno u programu za obrtna sredstva od 1,5% do 3,5% a iste se određuju sukladno indeksu razvijenosti županije u kojoj se ulaže. Duljina otplate kredita je 5 godina uključujući maksimalni poček od 12 mjeseci, odnosno 3 godine za  obrtna sredstva uključujući maksimalni poček od 6 mjeseci.

Program malih zajmova namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Minimalni iznos zajma je 25.000,01 EUR, a maksimalni 50.000,00 EUR. Kamatne stope su u rasponu od 0,5% do 1,5% a iste se također određuju prema indeksu razvijenosti županije u kojoj se ulaže. Duljina otplate zajma je maksimalno 10 godina uz maksimalni poček od 12 mjeseci.

Više o tome na:

http://www.hamagbicro.hr/esifzajmovi/

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”