Svečanost Dana Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

svecanost udruzenjeOvogodišnja svečanost Dana Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin organizirana je 26. travnja u Hotelu Turist u Varaždinu. Svečanosti je prethodila 7. redovita sjednica Skupštine Udruženja na kojoj je prihvaćen Izvještaj o radu i Financijski obračun Udruženja za 2012. godinu. Nakon državne himne i uvodnog glazbenog programa Mješovitog pjevačkog zbora i Tamburaškog orkestra Obrtničkog glazbenog društva prisutnim obrtnicima i uzvanicima obratili su se predsjednik Udruženja – gospodin Boris Kos, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina – gospodin Josip Hehet i zamjenica župana Varaždinske županije – gospođa Blanka Glavica Ječmenica. Tijekom svečanosti dodijeljena su priznanja obrtnicima za 20, 30 i 40 godina djelovanja u obrtu te obrtima koji su ostvarili jubilarne godine, a u međuvremenu su se mijenjali vlasnici. Ovogodišnji dobitnici priznanja su slijedeći obrtnici: · za 20 godina rada u obrtništvu: Vesna Ramuščak, Marijan Sertić, Katarina Potčnjak, Božidar Kocijan, Danilo Hutinski, Vinko Kapustić, Vlado Kovačić, Željko Dravinski, Slavko Majcen, Božica Brezovec, Josip Bratovčak, Mladen Eršeg, Branimir Bojanić, Sandra Svetec Zbodulja, Nada Magić, Marija Pucko, Danijel Galunić, Karmen Rutić Hokman, Andrija Vajdić, Tihomir Grabar, Miljenko Šešet, Danijel Korotaj, Nevenka Margetić, Martina Martan, Štefica Krobot, Ivica Jagić, Miroslav Medved, Anto Matijević, Željko Matijević, Nenad Kovačić, Kornelija Dretar, Slavko Kotolenko i Josip Gudlin; · za 30 godina rada u obrtništvu: Zvonimir Glavica, Marijan Cestar, Stjepan Rohtek, Tomislav Zimić, Željko Sitar, Stanislav Modrić, Stjepan Roginek i Josipa Fajfar; · za 40 godina rada u obrtništvu: Marijan Novak. · za 20 godina djelovanja obrta priznanja su dobili i obrti: Trgovina "Za dom" Trg kralja Tomislava 4, Varaždin, koju sada vodi Ivanka Slunjski i Krojačko-trgovački obrt "Z & Ž", Vladimira Nazora 4, Turčin, kojeg sada vodi Željko Češnjaj. Nakon što su uručena priznanja u ime svih ovogodišnjih dobitnika zahvalio se gospodin Marijan Novak, obrtnik koji 40 godina radi u obrtništvu. Svečanost je završila programom Obrtničkog glazbenog društva, koje je nastupilo i tijekom podjele priznanja, nakon što su priznanja dobili obrtnici za 20 godina rada u obrtništvu, a prije podjele jubilarcima sa 30 i 40 godina rada u obrtništvu. Druženje obrtnika i uzvanika nastavljeno je uz domjenak.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”