Tečaj informatike za obrtnike UHO Varaždin

Urucene potvrde o zavrsenom tecaju informatike 2012

Dana 20. rujna 2012. godine u 11:00 sati u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin, Kukuljevićeva 13 uručene su potvrde o završenom tečaju informatike obrtnicima koji su tečaj polazili tijekom proljeća 2012. godine.

Osnovni tečaj informatike u proljeće ove godine završilo je 28 obrtnika iz Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, kojom prilikom su stekli osnovna znanja o: osobnim računalima i Windowsima, korištenju MS Worda za obradu teksta, korištenju MS Excela za izradu tabličnih proračuna, korištenju elektroničke pošte te Interneta i radu na mreži (Facebook, Skype, Expedia, Google).

U ponedjeljak, 17. rujna 2012. godine započeo je novi ciklus osnovnog informatičkog obrazovanja za petnaest polaznika iz obrta čiji su vlasnici članovi Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin. U ovom jesenskom ciklusu u narednih mjesec dana započet će i tečaj za stjecanje znanja iz računalne grafike i izrade web stranica za one obrtnike koji su već ranije osposobljeni po osnovnom računalnom programu. U ovom proširenom programu znanja će stjecati 30 polaznika.

I proljetni i jesenski ciklus informatičkog obrazovanja obrtnika financiran je dijelom iz sredstava Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, a dijelom iz poticajnih bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta, a provodi se u suradnji sa Učilištem Plavec iz Varaždina.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”