U „Karavani, šišanjem uz njih“ – šišale i frizerke varaždinskog Udruženja obrtnika

frizerkeUdruga Hrabro dijete bavi se problemima obitelji i djece oboljele i liječene od malignih bolesti. Prioritet je pomoći obiteljima u svladavanju osobnih problema, problema prilagodbe te problema financijske prirode, koji su uz psihološki pritisak najrazorniji za obitelj.

Osmišljena je „Karavana, šišanjem uz njih" kojom se ljudima želi ukazati na probleme ovih obitelji, prikupiti sredstva te dati podrška djeci koja su na liječenju, nakon kojeg ostanu bez kose.

Osnova akcije su frizerke koje šišaju prolaznike, oni koji se ošišaju ostavljaju dobrovoljni prilog u kutije koje su obilježene i postavljene u prostoru za šišanje. Prilog nije obavezan tako da ima i onih koji se ošišaju besplatno.

Karavana je krenula 19. 05. 2012. – šišalo se na Korzu u Novoj Gradiški, 09. 06. 2012. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, 16. 06. 2012. na Franjevačkom trgu u Varaždinu ...

Karavani koja putuje iz grada u grad u Varaždinu su se pridružile i varaždinske frizerke, gdje je prikupljeno 5.120,00 kuna.

Od varaždinskih frizerki svoj doprinos šišanjem za Karavanu, šišanjem uz njih dale su Marija Čurila, Ana Tiček, Biserka Marčec i Kristina Butek. Frizeri: Biserka Sekačić, Štefanija Lazar, Marija Paska, Miljenko Šešet, Božica Tkalčec, Irena Mišak, Tomislav Matijašić, Smilja Lukavečki i Dubravko Bratić nisu mogli sudjelovati u karavani pa su donirali novac za udrugu.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”