Grad Varaždin pomaže obrtnicima

Ovih dana varaždinski gradski čelnici javnosti su predstavili nekoliko mjera pomoći obrtnicima i poduzetnicima, na prijedlog Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Jedna od tih mjera je nova kreditna linija s kreditnim fondom od 15 milijuna kn i kamatom od 3,707%. Ove kredite moći će između ostalih dobiti obrti, trgovačka društva, zadruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva pod uvjetom da su 100% u vlasništvu državljana Republike Hrvatske, koji imaju sjedište i ulažu na području Grada Varaždina.

Iznos kredita bit će od 50 tisuća do 1,5 mil. kn, a rok otplate ovisit će o namjeni i vrsti ulaganja: za nove investicije od 3 do 6 godina s počekom do jedne godine i rokom iskorištenja do 12 mjeseci, a za trajna obrtna sredstva rok otplate od 18 do 36 mjeseci.

Velika novina je subvencioniranje kamate na kredite u otplati. S 200 tisuća kn iz gradskog proračuna subvencionirat će se 2% kamate na postojeće poduzetničke komercijalne kredite u svim bankama tijekom 12 mjeseci uz mogućnost produljenja.

Najkasnije do početka lipnja zaživjet će pilot projekt koji će omogućiti obrtnicima i poduzetnicima besplatno izlaganje svojih proizvoda i promoviranje usluga ispred svojih poslovnih prostora u vitrinama i na stolovima, a prema dogovorenim kriterijima koji neće narušiti vizualni identitet grada.

Grad Varaždin već je smanjio komunalni doprinos i vratio sat besplatnog parkiranja na Trgu bana Jelačića.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”