Svečanost uz Dan Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

svecanost2012Dan Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin je 26. travanj – dan kada su 1904. godine potvrđena pravila Zanatlijskog i pomoćničkog društva Varaždin, na čijim temeljima djeluje današnje Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin.

Zbog organizacijskih razloga ovogodišnje svečano obilježavanje Dana Udruženja održano je 23. travnja. Svečanost je priređena u Restoranu „Zlatne ruke“ u podrumu Obrtničkog doma Udruženja.

Svečanost je započela državnom himnom i glazbenim programom u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Obrtničkog glazbenog društva, nakon čega su se prisutnim obrtnicima i uzvanicima obratili predsjednik Udruženja – gospodin Boris Kos, gradonačelnik Grada Varaždina – gospodin Goran Habuš i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije – gospodin Vladimir Habek.

Nakon govora uslijedio je drugi dio glazbenog programa, a potom je 29 obrtnika varaždinskog Udruženja prozvano od voditelja programa, gospodina Dražena Dretara, radi uručivanja priznanja za godine rada u obrtništvu. Priznanja i monografiju o varaždinskom obrtništvu uručili su im predsjednik Udruženja i potpredsjednica – gospođa Ksenija Plavec Fiket.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su slijedeći obrtnici:

  • za 20 godina rada u obrtništvu: Jozef Vučaj, Bojan Novak, Ana Šinjori, Vladimir Novak, Snježana Rogar, Marinko Keček, Radomir Pomper, Branko Ister, Matilda Beriša, Marijan Kušter, Zdenko Marenčić, Darko Labaš, Slavko Pijaca, Božidar Mališa, Zvonko Šilec, Vladimir Tkalec, Vladimir Habek, Damir Bernik, Marijana Skuhala, Kazimir Šprem, Božena Tušek, Dražen Oreški i Dorijan Dolenec;

  • za 30 godina rada u obrtništvu: Robert Horvat, Marijan Kovačić, Vilson Perolli, Ivan Plantak i Stjepan Habdija;

  • za 40 godina rada u obrtništvu: Mirko Martinez.

Nakon što su uručena priznanja u ime svih ovogodišnjih dobitnika zahvalio se gospodin Mirko Martinez, obrtnik koji 40 godina – cijeli svoj radni vijek – radi u obrtništvu, koji je obnašao niz dužnosti u obrtničkom komorskom sustavu i koji je za svoj rad 2009. godine dobio i najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore Statuu “Zlatne ruke” s poveljom “Zlatne ruke”.

Poslije zahvale i obraćanja prisutnima gospodina Martineza uslijedio treći glazbeni dio u kojem je sa tri skladbe nastupio Tamburaški orkestar Obrtničkog glazbenog društva, nakon čega je nastavljeno je druženje uz domjenak.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”