Bespovratne potpore iz programa Ministarstva turizma - prijave do 20.03.2018.g.

Ministarstvo turizma objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkih gospodarstava za 2018.godinu.

Sredstva su dostupna svim subjektima malog gospodarstva i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i turističke usluge. Cilj programa je razvoj turizma na kontinentu, u dalmatinskom zaleđu i otocima, na održivom razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologija i povezivanju poljoprivrede i turizma. Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri, različitih namjena, mjera.

Mjerom A, podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude objekata koje pružaju turistički smještaj u ugostiteljstvu i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Prihvatljive projektne aktivnosti su podizanje kvalitete uz uvjet dostizanja više kategorije, razvoj i unaprjeđenje dodatnih sadržaja. Kroz Mjeru B, potiče se razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni i pustolovni kroz ulaganja u infrastrukturu, servise i opremu, uređenje potrebne infrastrukture i ulaganja u opremu.

Mjera C, odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, kroz sufinanciranje javno dostupnih medicinskih uređaja za spašavanje i oživljavanje u ugostiteljskim objektima, za edukaciju u korištenju, pri čemu prednost imaju ugostiteljski objekti na otocima i drugim dijelovima RH koji u blizini nemaju zdravstvenih ustanova, subvencionira se prijevoz vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima bez vodovoda, te potiče inovativne IT tehnologije u turizmu. Mjera D, odnosi se na prepoznatljivost, kojom će se financirati plasman otočnih proizvoda kroz opremanje prodajno izložbenih prostora u ugostiteljskim objektima na otocima te realizacija tematskih ruta.

Potpore se dodjeljuju u vrijednosti od 20.000 do 400.000 kuna po projektu, a Javni poziv je otvoren je do 20. ožujka 2018. godine. Kompletan sadržaj programa može se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem